Τοποθετείται ο διευθυντής του CIIM μετά τις καταγγελίες για τις εξετάσεις των διορισίμων εκπαιδευτικών

Τοποθετείται ο διευθυντής του CIIM μετά τις καταγγελίες για τις εξετάσεις των διορισίμων εκπαιδευτικών
Booking.com

Ενώ το πόρισμα για τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων των διορισίμων εκπαιδευτικών βρίσκεται αυτή την ώρα στο μικροσκόπιο του υπουργού παιδείας Κώστα Καδή, ο Διευθυντής του CIIM Θεόδωρος Παναγιώτου λύνει τη σιωπή του για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες για εμπλοκή του ιδρύματος στο συγκεκριμένο θέμα. 

Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας την προηγούμενη εβδομάδα στα χέρια του Γενικού Ελεγκτή, , στο CIIM διδάσκουν 8 Λειτουργοί του Υπ. Παιδείας χωρίς να πάρουν καμία άδεια από το Υπουργείο, καθώς και 2 ακαδημαϊκοί του Παν. Κύπρου οι οποίοι ήταν μέλη και της επιτροπής που οργάνωσε της εξετάσεις.

Οι 2 ακαδημαίκοί παραιτήθηκαν oπως τόνισε ο Υπουργός Παιδέιας, για λόγους ευθιξίας,  μετά την δημοσιοποίηση του θέματος. Επιπλέον η σύζυγος του κ. Παναγιώτου είναι η προϊσταμενη της Υπ. Εξετάσεων.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Παναγιώτου, υπογράμμισε ότι τα όσα ακούγονται είναι αποτέλεσμα ζήλιας και κακεντρέχειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λειτουργοί του Υπ. Παιδείας στο πρόγραμμα ιδιωτικού ινστιτούτου που παρέδιδε μαθήματα των εξετάσεων που διέρρευσαν

“Εγώ αυτά τα ακούω σαν την κατάντια της κοινωνίας μας.  Ρίχνουν λάσπη σε ένα ίδρυμα το οποίο είναι υπόδειγμα ηθικής “

Ο κύριος Θεοδώρουν ανέφερε ότι απόφοιτοι φοιτητές του ιδρύματος, οι οποίοι είναι αδιόριστοι, ζήτησαν απο το CIIM  να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα, ενόψει των εξετάσεων. Όπως είπε, ένα ξεχωριστό τμήμα του ιδρύματος προθυμοποιήθηκε να το πράξει. Τα μαθήματα παρέδιδαν καθηγητές 6-7 στο σύνολο, άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

“Εγω δεν ασχολήθηκα με αυτό το θέμα. Είναι ξεχωριστό τμήμα αυτό το οποίο κάνει τα ειδικά μαθήματα . Καμία σύνδεση. Από ό,τι έχω ακούσει, είναι ορισμένοι καθηγητές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους θεματοθέτες.

Ο διευθυντής του CIIM απέδωσε όλη αυτή τη λάσπη στις προεδρικές εκλογές, στις αντιδράσεις εκπαιδευτικών οργανώσεων για το νέο σύστημα διορισμών, στο γεγονός ότι η σύζυγός του, η οποία είναι και προϊστάμενη της υπηρεσίας εξετάσεων, είναι υποψήφια για προαγωγή και τέλος, το γεγονός ότι το ίδρυμα, ανακηρύχθηκε το καλύτερο στο είδος του στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Θεόδωρος Παναγιώτου ανέφερε ότι θα προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων εναντίον όσων έχουν διασύρει το ίδρυμα και έχουν αφήσει σκιές, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “εγώ πιστεύω στη δικαιοσύνη, αλλά δικαιοσύνη δεν υπάρχει.

Πηγή: Riknews

Διαβάστε επίσης:   Χάσικος για Γενικό Ελεγκτή: «Να περιοριστεί στο ρόλο που του ορίζει το Σύνταγμα» - «δικαιούμαστε να προχωρήσουμε»

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ