Το Facebook γιορτάζει μαζί με τον Ακκιντζί την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους

Το Facebook γιορτάζει μαζί με τον Ακκιντζί την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους

Έκπληξη έχει προκαλέσει η απόφαση χρηστών στο Facebook αλλά και η αφιλτράριστη στάση του ίδιου του κοινωνικού δικτύου να γιορτάσουν μαζί με τους Γκρίζους Λύκους, τον Μουσταφά Ακκιντζί, τον Σερντάρ Ντεκτάς και άλλους λεγόμενους ηγέτες την 34η παράνομη επέτειο από την ανακήρυξη της ούτω καλούμενης Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. 

Η κίνηση αυτή, εκλαμβάνεται από μερίδα χρηστών του Κοινωνικού Δικτύου, ως αναγνώριση της ΤΔΒΚ από τον παγκόσμιο κολοσσό του διαδικτύου Facebook.

Οι χρήστες του Facebook κατά τη διαδικασία αλλαγής της εικόνας προφίλ, έχουν την επιλογή να προσθέσουν πλαίσιο το οποίο έχει δημιουργηθεί για τους λεγόμενους εορτασμούς της 34ης επετείου της δήθεν ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πλαίσιο αυτό δημιουργείται και δημοσιεύεται από χρήστες του κοινωνικού δικτύου, ωστόσο και το Facebook δεν μπορεί να θεωρηθεί άμοιρο ευθυνών καθώς αφιλτράριστα επέτρεψε την δημοσίευσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τον ουρανό της Λευκωσίας, εν όψει εορτασμών της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους

Θεωρούμε σχεδόν βέβαιο ότι, τόσο οι χρήστες του γνωστού κοινωνικού δικτύου θα προχωρήσουν σε διαβήματα για καταγγελία του περιστατικού (το γνωστό report) και θα καταθέσουν αίτημα προς αποκατάσταση της χυδαίας, αποτρόπαιας αλλά και προκλητικής πράξης χρηστών του να εορτάζουν κατ’ αυτό τον τρόπο ένα κράτος το οποίο δημιουργήθηκε από εισβολή και κατοχή.

Διαβάστε επίσης:   Αυτό το κάρφωμα από το 8 μέτρα διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες και έγινε στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ