Την ευαισθητοποίηση γύρω από το ρόλο του σχολικού ψυχολόγου επιδιώκει ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων

Την ευαισθητοποίηση γύρω από το ρόλο του σχολικού ψυχολόγου επιδιώκει ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων
Booking.com

Την ευαισθητοποίηση των εμπλεκομένων φορέων που ασχολούνται με τα παιδιά, ώστε να αναλάβουν δράση για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της Ψυχολογίας, διασφαλίζοντας ότι οι υπηρεσίες παρέχονται από καταρτισμένους ειδικούς, επιδιώκει ο Κλάδος Σχολικής Ψυχολογίας του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου, με αφορμή την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Σχολική Ψυχολογία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο σχολικός ψυχολόγος μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά και τις οικογένειες τους στο να πορευθούν με αυτοπεποίθηση στα χρόνια που διαμορφώνουν την ενήλικη ζωή τους. «Είναι ο ειδικός επιστήμονας ο οποίος κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που του επιτρέπουν να παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, πρόληψης και παρέμβασης μαθησιακών και ψυχολογικών δυσκολιών», προστίθεται.

Το φετινό σύνθημα της παγκόσμιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης, μεταξύ 13 και 17 Νοεμβρίου, είναι “Power up, be a positive charge” και «μας υπενθυμίζει πως αν αναλάβουμε δράση κάνοντας μικρά θετικά βήματα μπορούν να ανοίξουν νέοι δρόμοι για αλλαγή» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Μαζί μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας, αλλά και τους ενήλικες να δημιουργήσουν τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές συναισθηματικές δεξιότητες που χρειάζονται, για να προάγουν την προσωπική επιτυχία, την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητά τους, καθώς και την αίσθηση ότι ανήκουν σε μια ευρύτερη κοινωνική ομάδα», προστίθεται.

Κάνοντας πράξη μικρούς στόχους μπορούμε να ενδυναμώσουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες τους να γίνουν ανθεκτικότερα στις δυσκολίες της σημερινής εποχής, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΜΚ)

Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ