Συνεργασία Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής με ιταλικά ιδρύματα συζήτησε ο Ιταλός Πρεσβευτής

Συνεργασία Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής με ιταλικά ιδρύματα συζήτησε ο Ιταλός Πρεσβευτής
Booking.com

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησε ο νέος πρεσβευτής της Ιταλίας στην Κύπρο, Andrea Cavallari, μετά την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να εκφράζουν αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη συνεργασιών, με παράλληλες και ταυτόχρονες ενέργειες και από τις δύο κατευθύνσεις, στους τομείς δραστηριοποίησης του Ινστιτούτου με αντίστοιχα ιδρύματα της Ιταλίας.

Ο κ. Cavallari, ενημερώθηκε για το τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου και για τα πρωτοποριακά ερευνητικά προγράμματα που διεκπεραιώνονται στο ΙΝΓΚ, τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου του Ινστιτούτου, τα οποία λειτουργούν συνδυαστικά, όλα στους τομείς της νευρολογίας, της γενετικής και των βιοϊατρικών επιστημών, δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ασθενείς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφοροι τομείς συνεργασίας κοινού ενδιαφέροντος με αντίστοιχα ιδρύματα της Ιταλίας, ενισχύοντας έτσι τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες που υπάρχουν μεταξύ του ΙΝΓΚ και ιταλικών ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Ο κ. Cavallari ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες συνεργασίας του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής με αντίστοιχα ιταλικά ιδρύματα, με έμφαση στο ερευνητικό και ακαδημαϊκό τομέα». Ο κ. Φυλακτού, από την πλευρά του, ενίσχυσε τη θέση αυτή και αναφέρθηκε σε διάφορους τρόπους συνεργασίας μεταξύ άλλων «διεκπεραίωσης ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και ανταλλαγής προσωπικού και φοιτητών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:   Η αυλαία της συνεργασίας της ιαπωνικής Suzuki με τη γερμανική Volkswagen έπεσε.

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ