Υπουργός Οικονομικών: Όχι σε μισθολογικές αυξήσεις προεκλογικά

Υπουργός Οικονομικών: Όχι σε μισθολογικές αυξήσεις προεκλογικά
Booking.com

Όχι σε μισθολογικές αυξήσεις απαντά στις συντεχνίες ο Υπουργός Οικονομικών.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ ο Χάρης Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα των συντεχνιών ΟΗΟ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, για μισθολογικές αυξήσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό.

Ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αθέτησε καμιά συμφωνία, αναφορικά με τα αιτήματα των συντεχνιών.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιστρέψει σε πρακτικές του παρελθόντος, να δίνονται προεκλογικά αυξήσεις κάτι το οποίο οδήγησε την Κυπριακή οικονομία σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο Χάρης Γεωργιάδης παρουσιάστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο να αλλάξει η απόφαση της κυβέρνησης υπό το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι συντεχνίες για τις 26 Οκτωβρίου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στους εργαζόμενους μέρους του ποσού το οποίο συμπεριλαμβάνεται στις μόνιμες αποκοπές, ο Υπουργός οικονομικών, δήλωσε ότι σε βάθος χρόνου και εφόσον οι συνθήκες της οικονομίας το επιτρέψουν μπορεί να εξεταστεί αυτό το αίτημα .

Τέλος σε σχέση με τις επικρίσεις για μαζικές παραιτήσεις γιατρών από τα δημόσια νοσηλευτήρια ο Χαρης Γεωργιαδης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή απασχολούνται στο δημόσιο τομέα περισσότεροι γιατροί από ότι το 2012.

Πηγή: ΡΙΚ