Όχι, η Google δεν εξαγόρασε την Apple για “μόλις” 9 δισ. δολάρια

Όχι, η Google δεν εξαγόρασε την Apple για “μόλις” 9 δισ. δολάρια

Αναστάτωση προκλήθηκε στην Wall Street από ένα λάθος, που ακόμη και ως πρωταπριλιάτικο αστείο θα έμοιαζε κάπως παρατραβηγμένο. Ένα λάθος στο Dow Jones newswire έδωσε μια από τις μεγαλύτερες “ειδήσεις” που θα μπορούσαμε να έχουμε στον τομέα της τεχνολογίας.

Έτσι λοιπόν, η Google εμφανίστηκε να εξαγοράζει την Apple για το ποσό των 9 δισ. δολαρίων, ποσό κατά πολύ μικρότερο από τα 805 δισ. δολάρια που υπολογίζεται η αξία της Apple το 2017.

“Σε μια κίνηση έκπληξη, η Google ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Apple για 9 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής της Google, Larry Page, είχε μυστικές συζητήσεις με τον Steve Jobs το 2010 για να κλείσει η συμφωνία.

Προφανώς η Google θα μετακομίσει στα πολυτελή γραφεία της Apple…”, αναφερόταν μεταξύ άλλων.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για fake news, αλλά αυτό ήταν αρκετό για να ανέβει η μετοχή της Apple στα 158 δολάρια για κάποια ώρα, αλλά αργότερα έκλεισε στα 155.84 δολάρια.

google apple buyout

Εκπρόσωπος του Dow Jones αργότερα απολογήθηκε και επεσήμανε να αγνοηθούν τα όσα μεταδόθηκαν από το Dow Jones Newswires μεταξύ “9:34 a.m. ET και 9:36 a.m. ET”. Το σφάλμα μάλλον προήλθε από λάθος των αυτόματων αλγορίθμων συναλλαγών.

“Λόγω τεχνικού σφάλματος, δημοσιεύθηκε ακούσια μια ροή δεδομένων δοκιμών “, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. “Όλοι αυτοί οι τίτλοι αφαιρούνται από τα wires. Ζητούμε συγγνώμη για το σφάλμα. ”

Μιλώντας στο Gizmodo, ο Dow Jones CEO Wlliam Lewis, επεσήμανε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την εσφαλμένη δημοσίευση δοκιμαστικού υλικού, ζητώντας ήδη την ανασκόπηση των τεχνολογικών διαδικασιών που χρησιμοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα.

Πηγή: techblog.gr

Διαβάστε επίσης:   Πόσα χρήματα πλήρωσε η Google στην Apple για να παραμείνει στις συσκευές της;
Κατηγορία TECH