Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ: Να μας πουν τη στρατηγική που προτείνουν

Αν. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ: Να μας πουν τη στρατηγική που προτείνουν
Booking.com

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάλεσε σήμερα τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο να εξηγήσει ποια είναι η στρατηγική που προτείνει για επίλυση του Κυπριακού, απορρίπτοντας τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου σε «αποτυχημένη πολιτική» του Προέδρου Αναστασιάδη στο εθνικό πρόβλημα.

Σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατάφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να επιτύχει σημαντικότατες συγκλίσεις όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, αλλά και να βελτιώσει παραμέτρους της επίλυσης του Κυπριακού από οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ή προτάσεων του παρελθόντος. Ακόμα και πρόνοιες του 1960 κατάφερε να βελτιώσει μέσω των διαπραγματεύσεων».

Το σημαντικότερο όλων, όμως, σημειώνει, «είναι ότι κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος απέναντι του απευθείας ως συνομιλητή, την Τουρκία, για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και τα κρίσιμα θέματα της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων που αφορούν την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού».

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε, επίσης, «να γίνει θέση του ΟΗΕ και του ΓΓ η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και η δραστική μείωση των τουρκικών στρατευμάτων σε μερικές εκατοντάδες, μέχρι την πλήρη αποχώρηση τους, καθώς και το να θεωρούν ο ΟΗΕ και ο ΓΓ την επίλυση του θέματος της Ασφάλειας των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού».

«Όλα αυτά για τον κ. Παπαδόπουλο θεωρούνται δήθεν ‘αποτυχημένη πολιτική’» αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό του αγώνα δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν τις συνομιλίες για αυτό και τις πολέμησαν από το πρώτο λεπτό».

Δεν μας εξηγούν, όμως, συνεχίζει, «πώς θα λυθεί το Κυπριακό διαφορετικά, αλλά και ποια είναι αυτή η αόριστη και κενού περιεχομένου νέα στρατηγική που προτείνουν».

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, «ο κ. Παπαδόπουλος οφείλει επίσης να απαντήσει ξεκάθαρα αν επιθυμεί λύση του Κυπριακού με συνομιλίες στη βάση των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ που σαφώς προνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ή αν υιοθετεί την εγκατάλειψη του συμφωνημένο πλαισίου λύσης, όπως πρεσβεύουν τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητά του».

Τέλος, αναφέρει, «ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό αγώνα θα πρέπει να απαντήσουν στον κυπριακό λαό με ποιους έχουν επαφές στο εξωτερικό, πώς προωθούν την υπόθεση της Κύπρου και με ποιο αποτέλεσμα».

Αδήριτη ανάγκη η διόρθωση της πορείας, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος

Αδήριτη ανάγκη, χωρίς καθυστέρηση, αποτελεί η διόρθωση της πορείας μας για την απελευθέρωση του νησιού μας, ανέφερε σε επιμνημόσυνο λόγο του υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος στο μνημόσυνο του ήρωα Ανδρέα Γεωργίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στον Κάθηκα.

Πρέπει, είπε, να απαιτούμε πλέον τα δίκαια και τα δικαιώματα μας, και όχι να τα επαιτούμε. Να τα διεκδικήσουμε με πείσμα, με επιμονή, όσα χρόνια κι αν περάσουν όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση, ούτε με τη λογική ύπαρξης δύο κρατών”.

Κανείς, ανέφερε, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα για τέτοιους συμβιβασμούς, πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα, έναντι των επόμενων γενιών, των οποίων το μέλλον δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στον ήρωα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, πως έχουμε ιστορικό χρέος απέναντι στον Γιώργο Γεωργίου και στους άλλους ήρωες και μάρτυρες του 1974 να δικαιώσουμε τον αγώνα μας και τις θυσίες τους.

Ο Γιώργος Γεωργίου έπεσε μαχόμενος τον Αύγουστο του 1974 αντικρούοντας στον Πενταδάκτυλο, τις επιθέσεις των ορδών του Αττίλα. Τα οστά του ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο και η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA έδειξε ότι ανήκαν σε 29 στρατιώτες του 361 ΤΠ, μεταξύ των οποίων και του Γιώργου.

Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:   Παραίτηση Μαρίνου Κλεάνθους με πυρά προς Νικόλα «Δίνω την παραίτησή μου από το μεταλλαγμένο κόμμα του οποίου σήμερα ηγείται ο Παπαδόπουλος»

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ