Συμμαχία πολιτών: Τις πολιτικές ευθύνες Ιωνά Νικολάου θα αναλάβει ο κυρίαρχος λαός

Συμμαχία πολιτών: Τις πολιτικές ευθύνες Ιωνά Νικολάου θα αναλάβει ο κυρίαρχος λαός

Ακόμα ένας θάνατος στις Κεντρικές Φυλακές έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της απώλειας ανθρώπινων ζωών εντός του σωφρονιστικού μας ιδρύματος, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Συμμαχία Πολιτών”, η οποία κάνει λόγο για πολιτικές ευθύνες οι οποίες δεν ανελήφθησαν από τον Ιωνά Νικολάου

Πέραν από κομματικές ή πολιτικές διαφορές, το ζήτημα επιβάλλεται να εξεταστεί και να δοθούν λύσεις σύμφωνα με την Συμμαχία Πολιτών, και όχι ο αρμόδιος Υπουργός να κρύβεται και να αναλώνεται σε ανταλλαγές ανακοινώσεων σχετικά με τις προαγωγές και το ρουσφέτι στην Αστυνομία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Είναι τραγικό κάθε φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, να επαναλαμβάνουμε και να υπενθυμίζουμε, πως ο σημερινός Υπουργός όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ως βουλευτής δεν κουραζόταν να ζητά παραιτήσεις Υπουργών για ζητήματα πολύ μικρότερης σημασίας από την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Σήμερα ωστόσο, το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό από τον αν θα υποβάλει ή όχι την παραίτηση του ο Ιωνάς Νικολάου, αναφέρει η ανακοίνωση για να συνεχίζει λέγοντας ότι άλλωστε ο Υπουργός Δικαιοσύνης απέδειξε ότι δεν διαθέτει τέτοιου είδους πολιτικές ευαισθησίες όταν αφορά το άτομο του.

Μετά από σειρά θανάτων εντός των φυλακών το θέμα είναι να ληφθούν άμεσα ,έστω τα απαραίτητα μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ασφάλειας των κρατουμένων, είναι η θέση του κόμματος.

Για τα υπόλοιπα και για τις ευθύνες του πολιτικού προϊστάμενου των Κεντρικών Φυλακών , αφού δεν τις αναλαμβάνει από μόνος του, θα τις αναλάβει ο κυρίαρχος λαός τον ερχόμενο Φεβρουάριο, καταλήγει η Συμμαχία Πολιτών.

Πηγή: i-eidisi

Διαβάστε επίσης:   Ιωνάς: Ανεπαρκείς οι ποινές σε θύτες σεξουαλικής βίας

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ