Αύγουστος χωρίς επικαιρότητα- Που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές της;

Αύγουστος χωρίς επικαιρότητα- Που βρίσκονται οι πρωταγωνιστές της;

Αύγουστος! Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και ο μήνας των θερινών διακοπών. Και ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Που βρίσκονται όμως οι πρωταγωνιστές των ειδήσεων, οι πολιτικοί αρχηγοί; 

Σχεδόν σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου έβαλε λουκέτο και έφυγε για διακοπές για να επιστρέψει πίσω δριμύτερη! Άλλοι εντός Κύπρου και άλλοι για Πύργο τράβηξαν κι άλλοι για…Αφρική

Πρόοεδρος και Υπουργικό

Ο Νίκος Ανασταδιάσης βρίσκεται ήδη στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος παραθερίζοντας μαζί με την πρώτη κυρία. Ο Πρόεδρος θα βρίσκεται μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ενώ στις 19 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη εκεί και συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.
Από τη Δευτέρα 21 Αυγούστου αναμένεται να επιστρέψει στο Προεδρικό και στη ρουτίνα της καθημερινότητας ενόψει και της δύσκολης συνέχειας που αναμένεται από τον Σεπτέμβριο σε διάφορα επίπεδα, τόσο στο Κυπριακό όσο και σε εσωτερικά ζητήματα. Εξάλλου από τον Σεπτέμβριο ανοίγει για τα καλά και το κεφάλαιο εκλογών με εξαγγελία υποψηφιότητας και προεκλογική.
Περίοδος διαλείμματος πριν τη μακρά και δύσκολη προεκλογική που τους αναμένει από τον Σεπτέμβρη και για τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Για την Αστυπάλαια για δέκα μέρες αναχωρεί αύριο οικογενειακώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Εκεί έκαναν τις διακοπές τους και οι υπουργοί Εμπορίου Γιώργος Λακκοτρύπης και Παιδείας Κώστας Καδής. Ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης βρισκόταν στην Πάρο. Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας θα κάνει διακοπές σε Πρωταρά και Ελλάδα. Εντός Κύπρου θα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Η υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου θα πάει Ρόδο, ενώ ο υπουργός Συγκοινωνιών βρίσκεται διακοπές στην Πάργα. Ελλάδα θα μεταβεί για διακοπές ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ενώ ο υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης βρίσκεται στον Πρωτάρα. Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δεν έχει ακόμα αποφασίσει, ενώ άγνωστες είναι οι προθέσεις του υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Διαβάστε επίσης:   Ευχάριστα νέα για τον 21χρονο που κατανάλωσε λαγοκέφαλο: Βγήκε από τον αναπνευστήρα - Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η μητέρα του

Λουκέτο και διακοπές και στον Δημοκρατικό Συναγερμό 

Κρήτη και Αφρική για Αβέρωφ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του στη μακρινή Αφρική, όπου εκεί, πέραν των διακοπών, επισκέπτεται συγγενείς και φίλους αποδήμους. Αναμένεται ότι θα επιστρέψει μετά τον δεκαπενταύγουστο στην Κύπρο. Είχαν προηγηθεί ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη όπου βρέθηκε και πάλι με την οικογένειά του.
Να σημειωθεί ότι σε διακοπές βρίσκεται και η Πινδάρου. Τα γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού έχουν κλείσει από τις 4 Αυγούστου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 21 Αυγούστου.
Στις Αρόδες η Αντιπολίτευση

Στις Αρόδες στην Πάφο βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του για διακοπές ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Μετά από μια μακρά και επίπονη διαδικασία επιλογής υποψηφίου για τις προεδρικές, ο Άντρος Κυπριανού, χαλαρώνει σε οικογενειακούς και ήσυχους ρυθμούς ενόψει και της κουραστικής συνέχειας που αναμένεται από τον Σεπτέμβρη. Άλλωστε απομένει ακόμα τυπικά η επικύρωση της υποψηφιότητας Σταύρου Μαλά.
Όσον αφορά στο κόμμα, σε αντίθεση με την Πινδάρου, στην Εζεκία Παπαϊωάννου τα γραφεία παραμένουν ανοικτά. Τα στελέχη του ΑΚΕΛ πήραν εκ περιτροπής τις άδειές τους και έτσι τα γραφεία θα κλείσουν μόνο για την ερχόμενη εβδομάδα.

Διακοπές και ο ενδιάμεσος

Οικογενειακές διακοπές σε Πρωταρά και χώρα της Ευρώπης προγραμματίζει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος. Οι διακοπές για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 του μήνα. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα προηγηθεί πρώτα ο Πρωταράς ή ο κοντινός ευρωπαϊκός προορισμός, όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του.
Την ίδια περίοδο θα παραμείνουν κλειστά και τα γραφεία του κόμματος. Τελευταία εργάσιμη μέρα η Παρασκευή. Θα επανέλθουν από τις 21 Αυγούστου. Την ίδια περίοδο θα παραμείνει κλειστό και το επιτελείο του.

Διαβάστε επίσης:   Μετά της διακοπές το δέρμα θέλει να λάμψει ξανά – Δες πως

Διακοπές στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει φέτος ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Θα περάσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κάποιες μέρες στη Θεσσαλονίκη και θα επισκεφθεί ελληνικά νησιά. Οι διακοπές για τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ θα ξεκινήσουν από εβδομάδας. Κλειστά από εβδομάδας θα είναι και τα γραφεία του κόμματος.

Στον Πύργο Τηλλυρίας κάνει τις διακοπές του ο Γιώργος Περδίκης. Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, πηγαινοέρχεται στο σπίτι του στη γενέτειρά του, διακόπτοντας συχνά τις διακοπές για άλλες υποχρεώσεις. Τα γραφεία του κόμματος θα είναι κλειστά μόνο τις αργίες του δεκαπενταυγούστου.

Στη Λεμεσό θα βρίσκεται από σήμερα και μέχρι τις 19 Αυγούστου η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, απολαμβάνοντας τις διακοπές της μαζί με το εγγονάκι της. Κλειστά από εβδομάδας θα είναι τα γραφεία του κόμματος.

Λατσί για τον Γιώργο Λιλλήκα
 
Στο Λατσί βρίσκεται από τη Δευτέρα και πραγματοποιεί τις διακοπές του ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών και υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας. Θα βρίσκεται εκεί οικογενειακώς μέχρι και την άλλη εβδομάδα και από τις 21 του μήνα επιστέφει στα γραφεία του κόμματος και ξαναπιάνουν δουλειά. Τα γραφεία του κόμματος παραμένουν ανοικτά με τα στελέχη να έχουν πάρει εκ περιτροπής άδεια. Θα παραμείνουν κλειστά μόνο τις αργίες του δεκαπενταυγούστου.

Πληροφορίες: Ο Φιλελεύθερος

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ