Βίντεο: Πέθανε ο πρώτος ηθοποιός που φόρεσε το 100 κιλών κοστούμι του «Γκοτζίλα»

Βίντεο: Πέθανε ο πρώτος ηθοποιός που φόρεσε το 100 κιλών κοστούμι του «Γκοτζίλα»

Ο Χαρούο Νακατζίμα υποδύθηκε το διάσημο τέρας σε 12 ταινίες – Ανέπνεε μέσα από σωλήνα οξυγόνου, όταν φορούσε την στολή.

Ο άνθρωπος που φόρεσε το βαρύ και δυσκίνητο κοστούμι από καουτσούκ, για να υποδυθεί τον αυθεντικό Γκοτζίλα, το τέρας που κατέστρεφε τις πόλεις της Ιαπωνίας με την τεράστια ουρά του, πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κινηματογραφική εταιρεία Toho.

Ο Χαρούο Νακατζίμα, που πρώτος φόρεσε το γνωστό κοστούμι του τέρατος, το οποίο αναδύθηκε από τα βάθη της θάλασσας ύστερα από τη δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου στην αυθεντική ταινία “Godzilla” του 1954, πέθανε από πνευμονία, δήλωσε εκπρόσωπος της Toho.

Το πρώτο κοστούμι ζύγιζε 100 κιλά και ήταν τόσο δύσκολο να αναπνεύσει κανείς, ώστε είχε προσαρτηθεί σε αυτό ένας σωλήνας οξυγόνου, είχε δηλώσει ο Νακατζίμα στο παρελθόν. Ο ίδιος πάντως μάλλον το… συνήθισε και έτσι έπαιξε το τέρας σε 12 ταινίες, έως το 1972.

Ο πρώτος Γκοτζίλα -το όνομά του είναι ένας συνδυασμός του «γορίλα» και της ιαπωνικής λέξης για τις φάλαινες- συμβόλιζε τα πυρηνικά όπλα, καθώς είχαν περάσει λιγότερα από δέκα χρόνια από τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, καθώς και τη δυσαρέσκεια απέναντι στις ΗΠΑ, που μόλις είχαν πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου στην ατόλη Μπικίνι, μολύνοντας ένα σκάφος με Ιάπωνες ψαράδες.

Η πιο πρόσφατη ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκοτζίλα βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2016.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Κατηγορία LIFE