Ολοκληρώθηκε η σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίο η οποία άρχισε στις 9:30 σήμερα το πρωί. Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι, έγινε συνεννόηση από τους αρχηγούς των κομμάτων ώστε τυχόν δηλώσεις ή τοποθετήσεις να γίνουν αύριο, μετά τη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθείσ την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά. 

Τα κόμματα κατά τη σημερινή σύνοδο, σύμφωνα με την πληροφόρηση, κατέθεσαν τις απόψεις και τις εισηγήσεις τους σε σχέση με το Κυπριακό.


Αύριο: Ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντάται αύριο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μετά θα συμμετάσχει στο Εθνικό Συμβούλιο


09:56  Ξεκίνησε στις εννιά και μισή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε την περασμένη Δευτέρα κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνεδρίαση σήμερα παρευρίσκεται για πρώτη φορά εδώ και καιρό και το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου. Το ΕΛΑΜ απήχε από τις συνεδριάσεις αντιδρώντας στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Το Εθνικό θα συνέλθει και αύριο, παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Διαβάστε επίσης:   Επίσκεψη του Τρίτου Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου της Αυστρίας στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ