Κιμ Γιονγκ Ουν: «Μπλόφα» οι απειλές του Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας [εικόνες & βίντεο]

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Μπλόφα» οι απειλές του Τραμπ κατά της Βόρειας Κορέας [εικόνες & βίντεο]

«Μπλόφα» θεωρεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά της Πιονγιανγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των επιτελών του προ ημερών για να δώσουν οι ΗΠΑ μια «μετρημένη απάντηση» στην πρώτη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ενός πυραύλου ικανού να πλήξει την Αλάσκα, σύμφωνα με ειδικούς.

Οι εκπρόσωποι του Βορειοκορεάτη δικτάτορα είπαν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν  εμφανίστηκε «ατάραχος» με τις απειλές του Τραμπ χαρακτηρίζοντας «επίδειξη δύναμης» τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ στην Αυστραλία.

«ΟΙ ΗΠΑ ζητούν να εξαπολύσουν στρατιωτική επίθεση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας (DPRK)», δήλωσαν στην εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο του καθεστώτος, προσθέτοντας ότι η πυραυλική δοκιμή ήταν πράξη «αυτοάμυνας».

«Πρόκειται για μια γελοία μπλόφα από εκείνους που εξεπλάγησαν με την ακατάβλητη ισχύ της DPRK… H DPRK παραμένει ατάραχη απέναντι στις απελπισμένες κινήσεις των ΗΠΑ να την αποθαρρύνουν», είπαν.

Οι ΗΠΑ διεξάγουν στρατιωτικά γυμνάσια με τις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας στο Κουίνσλαντ στη μεγαλύτερη κοινή άσκηση των δύο χωρών.

An U.S. Navy Landing Craft Air Cushion (LCAC) heads across the Pacific Ocean towards Sydney, Australia, Thursday, July 29, 2017, during events marking the start of Talisman Saber 2017, a biennial joint military exercise between the United States and Australia. (Jason Reed/Pool via AP)

 

Προ ημερών δε προχώρησαν στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου που κινείται με ταχύτητα οκταπλάσια του ήχου στην πόλη Γουμέρα της νότιας Αυστραλίας

«Πρόκειται για μια επίδειξη της ανοησίας των ΗΠΑ, που προσπαθούν σκληρά να αναχαιτίσουν τη νικηφόρα προέλαση του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και του λαού της Βόρειας Κορέας», είπαν οι εκπρόσωποι του Κιμ για τις ασκήσεις.

«Οι ΗΠΑ διαπράττουν σοβαρό λάθος εάν αλαζονικά πιστεύουν ότι δεν θα πέσει ούτε μια οβίδα στα εδάφη τους, ενώ ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς άλλες χώρες.»

Ο Τραμπ καταφέρθηκε έντονα κατά της Βόρειας Κορέας, λίγο αφότου ο Κιμ Γιονγκ Ουν διεκήρυξε ότι η χώρα του είχε επιτέλους υλοποιήσει το όνειρό της να κατασκευάσει έναν πύραυλο που θα έβαζε «τέλος στην αμερικανική απειλή και εκβιασμό με πυρηνικό πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε γι’ άλλη μια φορά την Κίνα να ασκήσει πιέσεις στην Πιονγιάνγκ «να σταματήσει μια καλή αυτή την ανοησία.»

ΟΙ ΗΠΑ ζήτησαν μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βόρεια Κορέα. Ενώ μεταξύ των «απαντήσεων» που μελετούν είναι η αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων στην περιοχή και η επιβολή νέων κυρώσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Διαβάστε επίσης:   Συνάντηση Τραμπ με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Γουίλμπουρ Ρος