Άρχισαν τα έργα βελτίωσης στους δρόμους της Λάρνακας

Άρχισαν τα έργα βελτίωσης στους δρόμους της Λάρνακας

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας, με σημείο έναρξης των εργασιών την οδό Μακένζι, παρά τα κέντρα αναψυχής και θα συνεχιστούν και σε άλλες οδούς της πόλης.

Ο Δήμος Λάρνακας, ανέφερε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας, αξιολογώντας την υφιστάμενη κατάσταση των δρόμων αλλά και την κακή κατάσταση του οδοστρώματος τους, επέλεξε σε πρώτη φάση τη συντήρηση συλλεκτήριων δρόμων κυρίως, στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Συμβούλιου Αποχετεύσεων Λάρνακας (Σ.Α.Λ.) και έχει λήξει και η 18μηνη περίοδος συντήρησής τους από τους εργολάβους του Σ.Α.Λ.

Πρόκειται, συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας, για ένα πρόβλημα που το βρίσκουμε παντού και επηρεάζει την καθημερινότητά μας.

Δυστυχώς το οδικό δίκτυο της πόλης παρουσιάζει τρομερά προβλήματα, είναι σε πολύ κακή κατάσταση και για αυτό σήμερα ξεκινάμε μια προσπάθεια, ένα προγραμματισμό βελτιωτικών έργων που θα διαρκέσει 2-3 χρόνια. Ξεκινάμε από μια περιοχή που δέχεται καθημερινά χιλιάδες κόσμου και θα συνεχίσουμε προς το κέντρο της πόλης με τα έργα να γίνονται κυρίως μετά το πέρας του χρόνου των καλοκαιρινών αδειών.

Γίνεται σχεδιασμός και για τους υπόλοιπους δρόμους, κατέληξε ο Ανδρέας Βύρας, αλλά και για τη νέα προσφορά στην οποία θα βγούμε, γύρω στα €3.500,000 όταν βέβαια φτάσουμε στο τέλος της όλης διαδικασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας, το κόστος της πρώτης φάσης της συντήρησης των δρόμων της Λάρνακας, θα ανέλθει στο ποσό του €1,200,000, ενώ το €1,000,000 θα καλυφθεί από τον Προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας και οι €200,000 από χορηγίες.

Ο Δήμος Λάρνακας, μετά από έγκριση από την Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων και τη Γενική Λογίστρια του Κράτους, θα ζητήσει προσφορές για τη συντήρηση και άλλων δρόμων της Λάρνακας, στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του Σ.Α.Λ. και έχει λήξει και η 18μηνη περιόδους συντήρησης τους από τους Εργολάβους του Σ.Α.Λ., με σταδιακή αποπληρωμή του κόστους της από τον Προϋπολογισμό του Δήμου της επόμενης τετραετίας (2018 έως 2021). Επίσης, θα γίνει διαβούλευση με το Σ.Α.Λ. για επιδιόρθωση τυχόν ελαττωματικών/ ζημιών στους δρόμους στους οποίους έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του, αλλά δεν έχει λήξει η περίοδος συντήρησης τους.

Σε πρώτη φάση θα συντηρηθούν οι ακόλουθοι δρόμοι εντός του 2017: Αγίου Γεωργίου Μακρή, Αννίβα Φράνσις, Αριστοφάνους, Αρχιμήδους, Δαρβίνου, Ηπείρου, Θαλή Μιλήσιου, Καλύμνου, Λεωφ. Αιγύπτου, Λεωφ. 1ης Απριλίου, Λεωφ. Ελευθερίας, Λεωφ. Θεσσαλονίκης, Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Νεύτωνος, Νίκου Γ. Δημητρίου, Χίου, Κιλκίς, Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και Ζακύνθου και οι δρόμοι των πρώην Τ/Κ Συνοικιών της Λάρνακας: Μποζ Νταγ, Ουμ Χαράμ, Σαίξπηρ, Γεωργίου & Μαρίας Τυρίμου, Μακένζι, Πόντου, Γιάννη Λεύκη, Ζιγία Γκιοκάλπ και Λυκαβηττού.

Ανάλογα με το τελικό κόστος συντήρησης των πιο πάνω δρόμων, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας,ο Δήμος Λάρνακας θα προχωρήσει και στη συντήρηση και άλλων δρόμων εντός του 2017 μέχρι να καλυφθεί το ποσό του €1,200,000 που αναφέρεται πιο πάνω.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:   Ο Αντρέας Παύλου το νέο θύμα της ασφάλτου – Συνελήφθη 54χρονος για το θανατηφόρο

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ