«Δε συγχωρώ και δεν ξεχνώ», δηλώνει ο Ασάνζ

«Δε συγχωρώ και δεν ξεχνώ», δηλώνει ο Ασάνζ

«Σημαντική νίκη» χαρακτήρισε ο Τζούλιαν Ασάνζ την εγκατάλειψη της έρευνας σε βάρος του από τη σουηδική εισαγγελία για την καταγγελία του βιασμού, την οποία ο ίδιος απέρριψε από την πρώτη στιγμή.

Μιλώντας από το μπαλκόνι της πρεσβείας του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζει από τον Ιούνιο του 2012, ο ιδρυτής του ιστότοπου Wikileaks είπε ότι δεν μπορεί «να συγχωρήσει ή να ξεχάσει» την «τρομερή αδικία» σε βάρος του επί επτά χρόνια.

Όπως πρόσθεσε, τα παιδιά του μεγάλωσαν χωρίς εκείνον όσο προσπαθεί να αποφύγει τη σύλληψη.

Επέκρινε την ΕΕ λέγοντας ότι η χωρίς κατηγορία κράτηση και έκδοση έχει γίνει στοιχείο της Ένωσης.

Παρά το γεγονός ότι δεν τελεί πλέον υπό έρευνα από τις σουηδικές αρχές, ο κ. Ασάνζ αντιμετωπίζει ακόμα την απειλή σύλληψης από τις βρετανικές αρχές σε περίπτωση που βγει από το κτίριο της πρεσβείας του Ισημερινού.

Οι βρετανικές αρχές τον καταζητούν για παραβίαση των όρων της εγγύησής του, με τον ίδιο να φοβάται ότι μια σύλληψή του θα οδηγήσει σε έκδοσή του στις ΗΠΑ όπου θα αντιμετώπιζε δίωξη για τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων στο Wikileaks.

Σύμφωνα με τον κ. Ασάνζ το Λονδίνο αρνείται να διευκρινίσει κατά πόσο η Ουάσιγκτον έχει υποβάλει αίτημα έκδοσης. Είπε ότι η νομική του ομάδα έχει έρθει ήδη σε επαφή με τις αρμόδιες βρετανικές αρχές και δήλωσε ότι ευχαρίστως θα συζητούσε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:   Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα-Ερντογάν για τη Συρία
Κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ