Απάντηση Ιωνά στον Άντρο Κυπριανού για δηλώσεις του το 2013

Απάντηση Ιωνά στον Άντρο Κυπριανού για δηλώσεις του το 2013

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου είπε ότι καλύτερη απάντηση από αυτή που δόθηκε σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα σε σχέση με καταγγελία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού για δηλώσεις του το 2013, δεν χρειάζεται.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, κληθείς να σχολιάσει σήμερα, την καταγγελία στην οποία προέβη ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αναφορικά με δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως το 2013 για το θέμα που έθεσε τότε ο κ. Κυπριανού σχετικά με το ζήτημα εκγύμνασης προσώπων σε στρατιωτικές ασκήσεις, ο κ. Νικολάου είπε ότι το θέμα της εκγύμνασης προσώπων σε στρατόπεδο που τέθηκε τότε, διερευνήθηκε από την Αστυνομία, υποβλήθηκε ο σχετικός φάκελος στα τέλη Οκτωβρίου 2013, έγινε αξιολόγηση του φακέλου από τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος στο τέλος ανακοίνωσε πως λόγω του ότι η νομοθεσία, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί δεν ήταν γνωστή στο ευρύτερο κοινό – και πέραν του ότι επρόκειτο για νομοθεσία της δεκαετίας του `50 ίσως και παλαιότερα που έγινε επί Αγγλοκρατίας για συγκεκριμένο σκοπό – έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε δίωξη.

Διαβάστε επίσης:   Ο ΥΠΕΞ ενημέρωσε τους Πρέσβεις των χωρών της ΕΕ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

«Η χθεσινή καταγγελία του κ. Κυπριανού αφορούσε στις φωτογραφίες, οι οποίες μου είχαν παραδοθεί τότε και νομίζω ότι καλύτερη απάντηση από αυτή που δόθηκε σήμερα από τον Γενικό Εισαγγελέα για το θέμα αυτό δεν χρειάζεται, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι αυτές οι φωτογραφίες είχαν ήδη κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και σε δημοσιεύματα που προηγήθηκαν της δικής μου δήλωσης. Δεν χρειάζεται οποιοδήποτε άλλο σχόλιο», κατέληξε.