Πήρε φωτιά το παρασκήνιο- Τα επικρατέστερα ονόματα για τη διαδοχή Χάσικου 

Πήρε φωτιά το παρασκήνιο- Τα επικρατέστερα ονόματα για τη διαδοχή Χάσικου 

Η προχθεσινή παραίτηση του Σωκράτη Χάσικου πυροδότησε ήδη το παρασκήνιο, με τα σενάρια της διαδοχής του να δίνουν και να παίρνουν.  

Το Προεδρικό φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε ένα μίνι ανασχηματισμό, λύση την οποία δεν επιθυμεί αυτή τη στιγμή.

Πληροφορίες, από την Πινδάρου, αναφέρουν ότι η λύση πιθανόν να έρχεται εκ των έσω, με λήψη του υπουργικού χαρτοφυλακίου από τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πρέπει να μετακινήσει ένα πρόσωπο από τις καλένδες της προηγούμενης ηγεσίας του ΔΗΚΟ και σύμφωνα με την πληροφόρηση μια καλή επιλογή είναι αυτή του Επιτρόπου Ανθρωπιστικών Θεμάτων, Φώτη Φωτίου.

Το επόμενο σενάριο για τη διαδοχή Χάσικου, βλέπει προς την κένωση μιας βουλευτικής έδρας του ΔΗΣΥ, την οποία θα κληθεί να αναλάβει ο παρ ολίγον βουλευτής και νυν εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου. Αυτό σημαίνει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης θα διαδεχθεί τον Σωκράτη Χάσικο.

Το σκηνικό παραμένει ρευστό, καθώς ο ΠτΔ βολιδοσκοπεί από χθες τις προθέσεις των υποψηφίων.

Πηγή: i-eidisi

Διαβάστε επισής:   Καίει τα κόμματα η εφημερίδα «Πολίτης» - Έχουν emails που τα εμπλέκουν για αυτό αναβάλλεται η ψήφιση άρσης απορρήτου;

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ