«Σταματήστε τον πετροβολισμό είμαι Βουλευτής 11 μήνες» Γιατί ξέσπασε η Άννα Θεολόγου

«Σταματήστε τον πετροβολισμό είμαι Βουλευτής 11 μήνες» Γιατί ξέσπασε η Άννα Θεολόγου

Επιθυμώντας να διαχωρίσει τη θέση της από το σύστημα, αλλά και τις πάγιες πολιτικές συναδέλφων της που ενεργούν στη βάση κομματικών ντιρεκτίβων, η Βουλευτής της Συμμαχίας, Άννα Θεολόγου δίνει την δική της εκδοχή για το θέμα που αφορά τα επιδόματα Βουλευτών.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τους λογαριασμούς της Βουλής των Αντιπροσώπων για το 2016 και την επίθεση που δέχονται οι Βουλευτές, η κυρία Θεολόγου θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι διαθέτει μία κοινοβουλευτική συνεργάτιδα, ενώ σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση του επιδόματος γραμματέα στο μισθό Βουλευτών, συνταυτίστηκε με τη θέση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ομολογεί ότι θα επιθυμούσε να αλλάξει πάγιες πρακτικές και πρόνοιες που αφορούν τη Βουλή, εντούτοις ομολόγησε ότι μπροστά τους ορθώνεται ένα σάπιο κατεστημένο που εξυπηρετεί το σύστημα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Βουλευτής ζήτησε από τους πολίτες να μην τοποθετούν όλους στο ίδιο καζάνι, καλώντας τους να κατευθύνουν τα πυρά τους, σε όσους αρμόζει.

Δείτε τι έγραψε αναλυτικά η Βουλευτής.

«Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τους λογαριασμούς της Βουλής των Αντιπροσώπων για το 2016, για το επίδομα γραμματέως για τους βουλευτές, τους κοινοβουλευτικούς μας συνεργάτες και την επίθεση που δεχόμαστε ως βουλευτές επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

Είμαι Βουλευτής εδώ και 11 μήνες μόνο και όχι απολογητής του συστήματος που κληρονομήθηκε με την εκλογή μου και δεν αποδέχομαι τους χαρακτηρισμούς που κατα ισοπεδωτικό τρόπο μας βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι και μας πετροβολούν.

Επι καθημερινής βάσης ως βουλευτής ΘΕΛΩ να αλλάξω πολλά πράγματα και καταστάσεις, με την ΜΙΑ προσωπική μου κοινοβουλευτική συνεργάτιδα, ενώ σε άλλα κοινοβούλια όπως π.χ. της Τουρκίας που έχουν 4 συνεργάτες ο ΚΑΘΕ βουλευτής ωστε να μπορούν να ενημερώνονται επαρκώς, να διαβάζουν την επικαιρότητα τόσο εγχώριου όσο και ξένου τύπου και να μπορούν να επιτελούν αποτελεσματικά το νομοθετικό τους έργο.

Εξαρτάται βέβαια, ΤΙ ΕΠΙΖΗΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ της Κύπρου απο το έργο των βουλευτών…

Τώρα όσον αφορά συγγένειες κτλ, θεωρώ οτι ο ένας βουλευτής που λαμβάνει τον ρόλο του σοβαρα θα θέλει να έχει και τους ανάλογους συνεργάτες που θα τον βοηθήσουν να επιτελέσει τον ρόλο του, τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ.

Όσον αφορά το θέμα του επιδόματος για γραμματέα, έθεσα την άποψη μου εντός της Βουλής, οτι κακως είναι το επίδομα ενσωματωμένο στον μισθό του Βουλευτή διότι αυξάνει τον φόρο εισοδήματος που πληρωνουμε ως βουλευτές και την ίδια ώρα αν εργοδοτήσουμε γραμματέα τότε και αυτή θα ξαναπληρώνει φόρο εισοδήματος στο ίδιο επίδομα. Άρα θα έπρεπε να ήταν ξεχωριστό απο την μισθοδοσία μας. Η απάντηση που πήρα, ήταν ότι όταν αποφάσιζαν τον μισθό των βουλευτών, θέλησαν να δείξουν χαμηλούς μισθούς με πολλά επιδόματα ώστε να επωφελούνται φορολογικά.

Θα ήθελα να το αλλάξω αυτό, αλλα όσα και να θέλουμε να αλλάξουμε μέσα στην Βουλή, σε κάθε προσπάθεια έχουμε μπροστά μας ενα τοίχο που περιβάλει το σάπιο κατεστημένο και που εξυπηρετεί το σύστημα και μπορώ να δώσω ως παράδειγμα το πρόσφατο θέμα της κατάργησης της διαιτησίας στον Συνεργατισμό.

Στο πιο πανω θέμα, το σύστημα μας έδειξε τα δοντια του με οριζόντιο τρόπο και μας προειδοποίησε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε κοινοβουλευτικά, αφού του “γελάσαμε” και καταφέραμε πρόσκαιρα να δικαιώσουμε λίγους συνανθρώπους μας..

Μακάρι να είχαμε την δύναμη, εμείς που θελουμε να τα αλλάξουμε και θα άλλαζαμε πολλά πράματα στην Βουλή, που δεν θα χρειαζόταν να συντάσσονται καν εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, όμως για να γίνει τούτο θα πρέπει να υπάρχει πλειοψηφία Βουλευτών που να δρουν και ΚΑΠΟΤΕ ανεξάρτητα και να μην ακολουθούν ΠΑΝΤΑ κομματικές ντιρεκτίβες…αυτό διορθώνεται απο την κοινωνία μας.

Το συστημα λειτουργεί με την ανοχή της κοινωνίας και ενώ η κοινωνία έχει ανάγκη απο ανθρώπους να βγαίνουν μπροστά και να παλευουν για το δίκαιο του κόσμου, σε κάποιες στιγμές τους αφήνει μόνους τους χωρίς στήριξη, τους τσουβαλιάζει και τους χτυπά ρίχνοντας λάσπη και όποιον πάρει ο Χαρος…Αν μπορούσε η κοινωνία να αντιληφθεί πόσο τραγικό είναι αυτό που σας περιγράφω…

Καλό υπόλοιπο και ο πετροβολισμός να απευθύνεται σε αυτούς που τους αρμόζει!»

 

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ