Όπλισε και ο Θεμιστοκλέους κατά του Ελεγκτή μιλώντας για κατάντημα «Ξεπεράσατε τα όρια»

Όπλισε και ο Θεμιστοκλέους κατά του Ελεγκτή μιλώντας για κατάντημα «Ξεπεράσατε τα όρια»

Παρουσιάζοντας τον Γενικό Ελεγκτή ουσιαστικά ως ανεξέλεγκτο, ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ, με δημοσιεύσεις του στο προφίλ του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει κατάντημα τον ρόλο του.

Με αφορμή δημοσίευση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη στο προφίλ του, για το καθορισμένο πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί να ελέγχεται η ίδια η Ελεγκτική Υπηρεσία,  η οποία βάλλεται από το κυβερνητικός στρατόπεδο , ο Αντρέας Θεμιστοκλέους ξεσπάθωσε κατά του Γενικού Ελεγκτή, κατηγορώντας τον ότι κανιβαλίζει ανθρώπους.

Ο κ. Μιχαηλίδης είχε επισημάνει, ότι η δράση των Ελεγκτικών Υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο διέπεται, μεταξύ άλλων, από πρότυπα ελέγχου τα οποία εκδίδονται από τον Διεθνή Οργανισμό των Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων, στον οποίο μετέχουν οι Ελεγκτικές Υπηρεσίες από 192 χώρες και είναι συνδεδεμένος με το Συμβούλιο ECOSOC (Economic and Social Council) του ΟΗΕ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο Γενικός Ελεγκτής, όπως και οι άλλοι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι, απολύονται από την υπηρεσία λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου. Συμπλήρωσε ότι ο Γενικός Ελεγκτής ουδεμίας ασυλίας τυγχάνει και συνεπώς χωρίς κανένα εμπόδιο μπορεί να διωχθεί ποινικά αν διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα.

Περαιτέρω έλεγχος μπορεί να ασκηθεί και από την ίδια τη Βουλή.

Η ανάρτηση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, δε ικανοποίησε τον πρώην Βουλευτή του ΔΗΣΥ, ο οποίος απάντησε ότι  δεν υπάρχει νόμος περί Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Σύνταγμα, πουνα καθορίζει τις διαδικασίες,  με αποτέλεσμα ο Ελεγκτής να φτάσει στο κατάντημα, όπως το χαρακτηρίζει,  κινούμενος στη βάση 10 γραμμών του Συντάγματος,  να υπαγορεύει, να ελέγχει ή να απαγορεύει πολιτικές.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Μιχαηλίδης κατακρεουργεί προσωπικότητες, σπιλώνοντας συνειδήσεις.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απάντησε στον πρώην Βουλευτή αναρτώντας τη νομοθεσία, για την κατάθεση πληροφοριών και στοιχείων στο Γενικό Ελεγκτή, αλλά και την χάρτα του διεθνούς οργανισμού Ανώτατων Ελεγκτικών Αρχών.

Πηγή: i-eidisi.

Διαβάστε επίσης:   Δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ο Γενικός Ελεγκτής, δηλώνει ο Σ. Χάσικος

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ