Πανούργος Λεμεσιανός ήθελε να φάει €600 από Κινέζο τουρίστα – Τελικά πήρε… ένταλμα σύλληψης

Πανούργος Λεμεσιανός ήθελε να φάει €600 από Κινέζο τουρίστα – Τελικά πήρε… ένταλμα σύλληψης

Μια ομολογουμένως σπάνια καταγγελία έφτασε στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα (18 Απρ.), από Κινέζο, μόνιμο κάτοικο Αγγλίας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας για τουρισμό. 

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, ο Κινέζος ηλικίας 52 χρόνων, την Τρίτη του Πάσχα στις 10:00 το πρωί βρισκόταν σε στάση λεωφορείο, έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει, με σκοπό να μεταβεί σε εμπορικό κέντρο στη Λεμεσό. Κατά την αναμονή του, πλησίασε την στάση ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός πληροφόρησε τον Κινέζο τουρίστα ότι είναι δημόσια αργία και προσφέρθηκε να τον μεταφέρει ο ίδιος, αφιλοκερδώς, στο εμπορικό κέντρο.

Ο Κινέζος επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο και ο οδηγός τον πήρε στον αυτοκινητόδρομο και έπειτα σε άγνωστο δρόμο της υπαίθρου. Του υπέδειξε έγγραφο το οποίο είχε την φωτογραφία του και του είπε πως είναι επαγγελματίας οδηγός ταξί, απαιτώντας το ποσό των 300 ευρώ για να τον μεταφέρει στο εμπορικό κέντρο, όπου ήθελε να μεταβεί.

Διαβάστε επίσης:   Πολωνός τουρίστας πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή του Βένους στην Πάφο - Ο δεύτερος σε ένα 24ωρο

Ο παραπονούμενος, λόγω αυτής της συμπεριφοράς του οδηγού, αλλά και το γεγονός ότι η περιοχή στην οποία τον οδήγησε ήταν απόμερη, του πρότεινε να του δώσει 50 ευρώ για να τον επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Όταν ο τουρίστας άνοιξε το πορτοφόλι του, ο οδηγός του άρπαξε όλα τα λεφτά, ποσό το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία ανερχόταν στα 300 ευρώ, πλέον 45 δολάρια Αμερικής.

Ήθελε κι άλλα

Ο Κινέζος, τρομοκρατημένος, ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο. Για την νέα αυτή διαδρομή. ο οδηγός ζήτησε άλλα 300 ευρώ! Ωστόσο, ο Κινέζος τουρίστας, αφού έφτασε στο ξενοδοχείο, άφησε τον οδηγό να περιμένει τα χρήματα και κάλεσε την Αστυνομία.

Λεμεσιανός ο “ταξιτζής” 

Η Αστυνομία έσπευσε στο σημείο αλλά ο οδηγός είχε ήδη γίνει καπνός. Ευτυχώς ο τουρίστας πρόλαβε να κρατήσει τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος, οι οποίοι έδειξαν ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι άντρας, ηλικίας 38 χρόνων και διαμένει στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης:   Ένας Κινέζος απαγγέλλει Καβάφη

Εναντίον του 38χρονου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης το οποίο εκτελέστηκε χθες Τετάρτη στις 11:15 το βράδυ. Κατά την ανακριτική διαδικασία, ο 38χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση, δεν παρουσίασε διάθεση συνεργασίας με την Αστυνομία.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια του Τ.Α.Ε. Λεμεσού, το οποίο εξετάζει υπόθεση απαίτησης χρημάτων με απειλές με σκοπό την κλοπή.

Πηγή: i-eidisi