Με συζήτηση που έγινε σε καφενείο απαντά στην Χαραλαμπίδου ο Τορναρίτης “Ο Ελεγκτής είναι συνεργάτης της”

Με συζήτηση που έγινε σε καφενείο απαντά στην Χαραλαμπίδου ο Τορναρίτης “Ο Ελεγκτής είναι συνεργάτης της”

Επιστρατεύοντας ως επιχείρημα, μία συζήτηση που έγινε σε καφενείο, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, θέλησε να υποδείξει την προσωπική εμπάθεια που έκρινε ότι τρέφει εναντίον της Σάβιας Ορφανίδου, η Βουλευτής Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο “Αctive”, ο κύριος Τορναρίτης τα έβαλε και με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, αποκαλώντας τον συνεργάτη της κυρίας Χαραλαμπίδου.

Ο Νίκος Τορναρίτης, θέλησε, υπερασπιζόμενος το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος του και αναφερόμενος στην ηθική πλευρά του ζητήματος, να υποδείξει ότι δεν θα πρέπει να στοχοποιείται ένας  άνθρωπος για ένα παράπτωμα ή μια παρανομία, την ώρα που όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας γνωρίζουν και ειδικότερα ο Γενικός Ελεγκτής, πως για χρόνια ολόκληρα, στις Κεντρικές Επιτροπές όλων των κομμάτων, υπήρχαν δημόσιοι υπάλληλοι.

Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλώντας τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη συνεργάτη της  Ειρήνης Χαραλαμπίδου, αφού οι δυο τους λειτουργούν, όπως είπε,  ως συγκοινωνούντα δοχεία.

Κληθείς να ξεκαθαρίσει που βασίζει τη διαπίστωση του, κάλεσε τους δημοσιογράφους να ερευνήσουν   όλα τα θέματα που έχει θέσει η κυρία Χαραλαμπίδου, τα οποία υποστηρίζονται από τον Ελεγκτή και αντιστρόφως ανάλογα.

Σε  παρατήρηση ότι η Βουλευτής ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, όπως είναι ορισμένοι να κάνουν και άλλοι συνάδελφοι της, οι οποίοι επίσης απευθύνουν ερωτήσεις στον Γενικό Ελεγκτή, ακόμη και Βουλευτές του ΔΗΣΥ, ο κύριος Τορναρίτης επέμεινε στις θέσεις του, επισημαίνοντας πως οι πολίτες δεν ανέχονται την κοροϊδία, ότι η κυρία Χαραλαμπίδου και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης αλληλοϋποστηρίζονται για να βγάζουν θέματα στη δημοσιότητα.

Κληθείς επίμονα να σχολιάσει, εάν η Σάβια Ορφανίδου βρίσκεται ακόμη στο μισθολόγιο του Υπουργείου Οικονομικών, με βάση τα προηγούμενα καθήκοντα της, έχοντας ταυτόχρονα απολαβές και από την ΕΤΕΠ, ο κύριος Τορναρίτης απέφυγε να απαντήσει, δηλώνοντας ότι δεν είναι εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Οικονομικών και δεν προτίθεται να πάρει το ρόλο της κυρίας Χαραλαμπίδου ή του Υπουργού Οικονομικών.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο επιχειρηματολογίας, ο Νίκος Τορναρίτης επιχείρησε να αναγάγει το θέμα σε προσωπική κόντρα μεταξύ της Βουλευτή και της κυρίας Ορφανίδου, φέρνοντας παράδειγμα την πιο κάτω συζήτηση που κατά τα λεγόμενα του, εκτυλίχθηκε σε καφενείο “Με ρώτησε μία κυρία προηγουμένως σε ένα καφενείο για ποιο λόγο η κυρία Χαραλαμπίδου επέλεξε στέλεχος του Δημοκρατικού Συναγερμού για να αναδείξει το θέμα της και απάντησε μία άλλη κυρία που ήταν δίπλα της, μα είναι προφανέστατος ο λόγος. Επειδή η Σάβια Ορφανίδου ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό και επειδή  στο παρελθόν η Σάβια Ορφανίδου είχε πολιτικές κόντρες με την κυρία Χαραλαμπίδου”.

Διαβάστε επίσης:   Τοποθετείται ο διευθυντής του CIIM μετά τις καταγγελίες για τις εξετάσεις των διορισίμων εκπαιδευτικών

Θέλοντας ουσιαστικά να καταδείξει ότι όλοι παρανομούσαν και μάλιστα κάποιοι σε μεγαλύτερο βαθμό, αφού βρίσκονταν σε υψηλότερες κλίμακες, ο κύριος Τορναρίτης, διερωτήθηκε “ Όλοι γνώριζαν, προεξάρχοντος του κυρίου Ελεγκτή,  ότι για δεκαετίες δημόσιοι υπάλληλοι με μεγαλύτερες κλίμακες από αυτή της Σάβιας Ορφανίδου, συμμετέχουν στα κόμματα. Την ώρα που έλαβε την συγκεκριμένη καταγγελία,  δεν όφειλε να απευθυνθεί, υπερασπιζόμενος τη νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον, είτε δημόσια, είτε σε όλα τα κόμματα και να τους πει, κύριοι αυτά που γνωρίζατε να τα ξεχάσετε”.

Κληθείς και πάλι να απαντήσει, γιατί δεν προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη θέση στην ΕΤΕΠ και ποια ήταν τα κριτήρια διορισμού της συγκεκριμένης δημόσιας υπαλλήλου, επανέλαβε λακωνικά ότι δεν μπορεί να γνωρίζω τις λεπτομέρειες του διορισμού της κυρίας Ορφανίδου, καθώς δεν είναι ο Υπουργός Οικονομικών.

Τέλος κατέληξε αναφέροντας ότι η  πατρίδα μας ταράζεται από σοβαρότερα θέματα, παρά το ζήτημα με το διορισμό δημοσίων υπαλλήλων σε κομματικά αξιώματα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλό για να εφαρμοστεί πλήρως και η νομοθεσία, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρίσκονται σε κόμματα, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για χορήγηση άδειας από την ΕΔΥ.

Χαραλαμπίδου: “Καταφεύγει σε κουτσομπολιά ελλείψη επιχειρημάτων”

Για ολίσθημα του πολιτικού λόγου και αήθη επίθεση εναντίον της και του Γενικού Ελεγκτή από το Νίκο Τορναρίτη, έκανε λόγο η Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Μιλώντας επίσης στον Active 107,4 και 102,5, η βουλευτής του ΑΚΕΛ, αναφέρθηκε σε έλλειψη επιχειρημάτων και διερωτήθηκε πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υποβάθμισε σε επίπεδο καφενείου και κουτσομπολιού ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Εξέφρασε τη θλίψη της για όσα ανέφερε ο κύριος Τορναρίτης και υπεραμύνθηκε του έργου του Γενικού Ελεγκτή και του δικαιώματος άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου από πλευράς των κομμάτων, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες καταγγελίες γίνονταν ανέκαθεν και αναδείκνυαν διαπλοκή και σκάνδαλα.

Διαβάστε επίσης:   Η απάντηση Τορναρίτη- «Η ανηθικότητα έχει και όρια»

Απαντώντας στον Νίκο Τορναρίτη για την αναφορά σε συγκοινωνούντα δοχεία, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι: «Ναι υπάρχει συνεργασία δύο έντιμων ανθρώπων που προσπαθούν για το καλύτερο στον τόπο τους που διαβρώθηκε από τη διαφθορά».

Κάλεσε εκ νέου τον Υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση να απαντήσουν ποια ήσαν τα κριτήρια διορισμού της Σάβιας Ορφανίδου στο συγκεκριμένο πόστο, υπενθυμίζοντας ότι η ίδια αποτάθηκε στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όταν ο Χάρης Γεωργιάδης απέτυχε να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις στα σχετικά ερωτήματα που του υπεβλήθησαν.

Ελεγκτική Υπηρεσία: Σε τόσο χαμηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνεται διάλογος

«Σε τόσο χαμηλό επίπεδο δεν μπορεί να γίνεται διάλογος», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή της η Ελεγκτική Υπηρεσία, μετά και τις δηλώσεις του Νίκου Τορναρίτη στον Active.

«Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τορναρίτης μπορεί να αποστείλει τον κατάλογο παρανομούντων υπαλλήλων, που όπως αναφέρει κατέχει, στον Υπουργό που είναι η αρμόδια αρχή του κάθε υπαλλήλου. Αν επιθυμεί να το πράξει μέσω μας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όταν λάβουμε τον κατάλογο, να τον προωθήσουμε χωρίς καθυστέρηση για διερεύνηση στην αρμόδια αρχή, όπως πράττουμε πάντα», αναφέρεται.

Τέλος, προστίθεται, «για την ουσία του θέματος, που αφορά τόσο τη διαδικασία απόσπασης όσο και την ενδεχόμενη διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος από τη συγκεκριμένη λειτουργό, η Υπηρεσία μας κατέγραψε τις θέσεις της στις ανακοινώσεις της με χθεσινή και προχθεσινή ημερομηνία. Όσος αποπροσανατολισμός και αν επιχειρηθεί, είμαστε βέβαιοι ότι τελικά η νομοθεσία θα εφαρμοστεί και θα υπάρξει η αναγκαία λογοδοσία».