Προεδρικές εκλογές 2018: Ο πολίτης μπροστά στις επιλογές του

Προεδρικές εκλογές 2018: Ο πολίτης μπροστά στις επιλογές του

Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές και ο πρώτος προεδρικός πυρετός που αρχίζει σιγά σιγά να διακρίνεται, βρίσκουν τον ήδη ταλαιπωρημένο απο την διακυβέρνηση Αναστασιάδη πολίτη, μπροστά στην ίσως πιο μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρει μετά το δημοψήφισμα του 2004.

Ποιός είναι ο ικανότερος πολιτικός να αναλάβει το πηδάλιο της προεδρίας του κράτους στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο για το μέλλον του τόπου;

Η επανεκλογή του Ν.Αναστασιάδη θεωρείται απο μια μεγάλη μερίδα πολιτών επικίνδυνη και καταστροφική. Απο την άλλη η επιλογή ενός αποκλειστικά αριστερού υποψηφίου φαίνεται να μην έχει την δυναμική που είχε παλιά, δημιουργώντας ίσως δικαιολογημένα λόγω διακυβέρνησης Δ.Χριστόφια, μια διστακτική στάση ανάμεσα στους πολίτες.

Η πιθανή υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, φαίνεται να αμφισβητήται έντονα απο τον ενδιάμεσο χώρο και να απορρίπτεται κατηγορηματικά απο τα αριστερά στρώματα του λαού. Στις προεδρικές εκλογές του 2018, η επιλογή που θα δώσει πραγματική ανανέωση και ουσιαστική αλλαγή στον τόπο είναι αυτή του Γιώργου Λιλλήκα. Είναι ο μοναδικός υποψήφιος ο οποίος μπορεί να νικήσει στον δεύτερο γύρο τον Νίκο Αναστασιάδη και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Η υποψηφιότητα του είναι ήδη δοκιμασμένη απο τις προεδρικές του 2013, όπου χωρίς καμία υποστήριξη απο μεγάλο κόμμα έλαβε το σεβαστό ποσοστό του 25%. Η δυναμική της πολιτικής του, το ήδη πλούσιο έργο του μέσα απο το αξίωμα του βουλευτή, υπουργού εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού και φυσικά η πετυχημένη θητεία του ως υπουργός εξωτερικών, καθιστά τον Γιώργο Λιλλήκα ένα σοβαρό και έμπειρο πολιτικό αξιωματούχο, άξιο να αναλάβει το βαρύ φορτίο ευθύνης του κράτους.

Μετά απο ένα παράνομο κούρεμα καταθέσεων, μια πολιτική λιτότητας η οποία έχει καταργήσει την μεσσαία τάξη και έχει πολλαπλασιάσει την φτώχεια στον τόπο μας και μετά απο μια εξωτερική πολιτική που τείνει να καταστεί επικίνδυνη για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η επιλογή ενος υποψηφίου που θα αλλάξει ριζικά τα πιο πάνω δεδομένα είναι επιβεβλημένη. Αυτή η επιλογή δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη απ’αυτήν του Γιώργου Λιλλήκα.

Της Γεωργίας Αντωνίου , Εκπαιδευτικού-Διεθνολόγου

Διαβάστε επίσης:   Μ. Σιζόπουλος: Την ανάγκη πιο διεκδικητικής πολιτικής του ΠτΔ στις διαπραγματεύσεις