Ελιξίριο υγείας για μικρούς και μεγάλους οι σκύλοι!

Ελιξίριο υγείας για μικρούς και μεγάλους οι σκύλοι!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας, φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων αποκτούν θαυμάσια φυσική κατάσταση όταν τους βγάζουν καθημερινά και για πολλή ώρα βόλτα.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι διαθέτουν ένα σκυλάκι για συντροφιά έχουν 34% περισσότερες πιθανότητες να γυμνάζονται τόσο όσο συνιστάται για την καλή διατήρηση της υγείας – δηλαδή τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μάθιου Ρηβς, από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να πείσουμε τον κόσμο να γυμνάζεται, το έχουμε καταλάβει αυτό καλά. Ωστόσο, η ύπαρξη ενός σκύλου στο σπίτι φαίνεται να αυξάνει σημαντικά την φυσική δραστηριότητα του ιδιοκτήτη του – και είναι καλά τεκμηριωμένο πως η αύξηση αυτή ωφελεί σημαντικά την υγεία». Εμείς σας υπενθυμίζουμε ότι ο σκύλος δεν είναι όργανο γυμναστικής αλλά ίσως ο πιο πιστός και απαιτητικός, πολλές φορές, φίλος του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:   Κυβέρνηση: Μηδενισμός μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας της διακυβέρνησης Αναστασιάδη ενόψει προεδρικών από ΔΗΚΟ - ΕΔΕΚ

Πηγή: fthis.gr