Δεν θα ανεχθεί στοχοποίηση της Σάβιας Ορφανίδου απαντά ο ΥΠΟΙΚ αφήνοντας και αιχμές για Αβέρωφ

Δεν θα ανεχθεί στοχοποίηση της Σάβιας Ορφανίδου απαντά ο ΥΠΟΙΚ αφήνοντας και αιχμές για Αβέρωφ
Αν και αναμένει ακόμη το αποτέλεσμα δοικητικής έρευνας την οποία και διάταξε έπειτα από το ερώτημα που προέκυψε για τον διορισμό δημόσιας υπαλλήλου με κομματικό αξίωμα στην ΕΤΕΠ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, έδωσε πλήρη κάλυψη στην Σάβια Ορφανίδου. Ταυτόχρονα επιχείρησε να στείλει ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ακόμη και στον Πρόεδρο του κόμματος του.
Φιλοξενούμενος στην εκπομπή “Από Μέρα σε Μέρα” του ΡΙΚ, ο Χάρης Γεωργιάδης, προκαταλαμβάνοντας το αποτέλεσμα της διοικητικής έρευνας, η οποία θα βρίσκεται ενώπιον του μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, υπέδειξε ότι η Σάβια Ορφανίδου δεν είναι η μοναδική δημόσια υπάλληλος που συμμετέχει σε συλλογικά όργανα κόμματος.
Μάλιστα υπέδειξε με νόημα ότι πρόκειται για διαχρονική τακτική την οποία η ίδια η Βουλή γνωρίζει, αφού τα μέλη της φρόντισαν με νομοθέτημα του 2015 να δώσουν κάλυψη σε όσους δημόσιους υπαλλήλους κατέχουν κομματικά αξιώματα.
Κάλεσε ταυτόχρονα το ΑΚΕΛ, αφού το ερώτημα που τέθηκε ενώπιον του για τον διορισμό της συγκεκριμένης υπαλλήλου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προήλθε από τη Βουλευτή της αντιπολίτευσης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, να κοιτάξει πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι υπηρετούν στις τάξεις του.
Την ίδια ώρα επιχείρησε εν ολίγης να υποδείξει προς τον Γενικό Ελεγκτή τον ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει ως θεσμός, αφήνοντας αιχμές για την αξιοπιστία του, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά “ούτε θεωρώ πως είναι ένδειξη αυτής της σωστής και αξιόπιστης λειτουργίας των θεσμών, όπως αυτή του Γενικού Ελεγκτή, αμέσως επειδή έτσι ζήτησε ένας Βουλευτής ενός κόμματος να στοχοποιείται ένας δημόσιος υπάλληλος απ’ τους πολλούς”.
Αιχμές και για την σιγή Αβέρωφ.
Τοποθετούμενος την ίδια ώρα υπό τον μανδύα της κομματικής του ταυτότητας και όχι της υπουργικής, όπως θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Χάρης Γεωργιάδης, έθιξε με το γάντι την “παράλειψη” της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, να τοποθετηθεί έντονα κατά της άδικης και ύποπτης, όπως την χαρακτήρισε στοχοποίησης ενός δικού του στελέχους.
Αναμένει, όπως ανέφερε από το κόμμα του ό,τι ακόμη και τώρα θα αντιδράσει και δεν θα επιτρέψει αυτού τους είδους τις συμπεριφορές για ένα μέλος του Πολιτικού του Γραφείου.
Πηγή: i-eidisi

Διαβάστε επίσης:   Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έκανε το πιο τρυφερό post για τα γενέθλια του γιου της! - Φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ