Η Green Dot Κύπρου επιλέγει τη Microsoft. “Μειώσαμε το κόστος, αυξήσαμε την παραγωγικότητα, ενισχύοντας την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας.”

Η Green Dot Κύπρου επιλέγει τη Microsoft. “Μειώσαμε το κόστος, αυξήσαμε την παραγωγικότητα, ενισχύοντας την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών μας.”

 

Η Green Dot Κύπρου αποτελεί το πρώτο Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Συσκευασιών και Αποβλήτων Συσκευασιών στην Κύπρο. Ο Οργανισμός ιδρύθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός με πρωτοβουλία της τοπικής βιομηχανίας και του KEBE ως οργανισμού ομπρέλα, και σήμερα Μέτοχοι και Μέλη του είναι το ΚΕΒΕ και επιχειρήσεις-υπόχρεοι συσκευασίας. Ο Οργανισμός συνεργάζεται με τις περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο και συλλέγει και διαχειρίζεται συσκευασίες δίνοντας νομική κάλυψη στα Μέλη του. Ο Οργανισμός έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό για την ποιότητα του έργου που επιτελεί και ειδικά για την συνεισφορά του στην ευαισθητοποίηση και περιβαλλοντική ενημέρωση του κοινού.

Η Green Dot Κύπρου αποφάσισε να ζητήσει έναν αξιόπιστο τεχνολογικό σύμμαχο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις, τόσο από άποψη παραγωγικότητας, όσο και για να ενισχύσει την ασφάλεια των δεδομένων. Η Microsoft ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του οργανισμού, προσφέροντας την τεχνογνωσία της, καθώς και τα εξατομικευμένα εργαλεία και υπηρεσίες που απαντούσαν στις ανάγκες του.

Η μεγαλύτερη πρόκληση του οργανισμού ήταν να μειωθεί ο αριθμός των servers και να εδραιώσει την ΙΤ υποδομή του. Ο προηγούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός που φιλοξενούσε το ERP ήταν ξεπερασμένος και έχρηζε επείγουσας αναβάθμισης, όπως επίσης επείγουσα ήταν και η ανάγκη να παρέχεται πρόσβαση σε εξωτερικές τοποθεσίες. Η υποδομή, που ήταν 7 ετών, παρουσίαζε αρκετά προβλήματα, καθώς ο οργανισμός εξακολουθούσε να τρέχει σε Windows Server 2003 και Exchange Server 2003.

Διαβάστε επίσης:   Σύμπραξη γιγάντων για το νέο open source video format

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η πρόσβαση στις εφαρμογές, βρέθηκε υπό αμφισβήτηση όσον αφορά θέματα λειτουργικότητας.

Τέλος, μια άλλη μεγάλη πρόκληση του οργανισμού ήταν σε σχέση με την ασφάλεια των εμπιστευτικών δεδομένων που συγκεντρώνει από τους πελάτες του.

Έτσι, γεννήθηκε μια πραγματική ανάγκη μιας πλατφόρμας που θα εξασφάλιζε τη σύνδεση, ενώ ταυτόχρονα θα ενίσχυε τη ασφάλεια τους.

«Η δημιουργία μιας τέτοιας πλατφόρμας είναι σημαντική για οποιαδήποτε εταιρεία αυτές τις μέρες. Στην περίπτωσή μας, η σημασία της είναι ως επί το πλείστον για την ασφάλεια των πληροφοριών που έχουμε στην κατοχή μας», είπε ο Κυριάκος Παπαρούνας, Γενικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου.

Με την εφαρμογή του Office365 και συγκεκριμένα του Exchange Online, SharePoint Online και του Skype for Business, έχουμε μια ενιαία και ολοκληρωμένη πλατφόρμα για την επικοινωνία και την εσωτερική συνεργασία.

Απ’ την άλλη μεριά, το Windows Azure, βοήθησε τον οργανισμό να εφαρμόσει μια ασφαλή πλατφόρμα για τη διαφύλαξη, την αποθήκευση και τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών των πελατών του. Η φιλοξενία σε Windows Azure, ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις του και, επιπλέον, καθησύχασε την ανησυχία για την ανάκτηση δεδομένων (δημιουργία back-up), τη διαθεσιμότητα και την ασφάλεια. “Η φιλοξενία σε Azure ήταν μια εύκολη επιλογή, δεδομένου ότι απαντά σε κάθε μας ανάγκη», σχολίασε ο Σάκης Θεοδοσίου, Εμπορικός Διευθυντής, Green Dot Κύπρου.

Διαβάστε επίσης:   Microsoft: Το Brexit θα φέρει αύξηση τιμών έως 22%

Με την εφαρμογή αυτής της λύσης, μειώθηκε το λειτουργικό κόστος, καθώς και το ποσό του εξοπλισμού που απαιτούνταν από τους πελάτες του οργανισμού, μέχρι το 80%.

Ως επιπρόσθετο όφελος, ο οργανισμός αποφάσισε να αξιοποιήσει στο έπακρο περισσότερα εργαλεία και υπηρεσίες όπως: το Exchange Online που απαντούσε στην διαθεσιμότητα και την αποδοτικότητα που απαιτούσε ο οργανισμός για τη συνεργασία, το SharePoint Online και onedrive για Επιχειρήσεις, που τους επέτρεψε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους για τη διαχείριση των εγγράφων, το σύστημα και την προσωπική φύλαξη και το Skype για τις επιχειρήσεις, που επέτρεψε τη μείωση των εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απλοποίησε τη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.

Η Green Dot Κύπρου ενημερώνεται συνεχώς για τα νέα χαρακτηριστικά που προστίθενται στο Office 365 και εξετάζει επί του παρόντος την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως το Yammer.

Κατηγορία ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ