Αναταράξεις στο Κίνημα Αλληλεγγύη – Απόσυρση υποψηφιότητας και διαγραφή μέλους

Αναταράξεις στο Κίνημα Αλληλεγγύη – Απόσυρση υποψηφιότητας και διαγραφή μέλους

Για λόγους ηθικής και αξιοπρέπειας, αναφέρει πως αποσύρει την υποψηφιότητα του για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος Αλληλεγγύη ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς, ενώ θα προσχωρήσει όπως αναφέρει και σε διαγραφή του από μέλος του Κίνηματος.

Σε μια εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν όλα τα μέλη ανεξαιρέτως και σε καμία περίπτωση δεν αποκλείονται τα ιδρυτικά μέλη τα οποία αυτά είναι που συνειδητά υπέγραψαν επωνύμως με αριθμό ταυτότητας την ίδρυση του Κινήματος πριν την προσχώρηση του πρώην Ευρωπαικού Κόμματος στο Κίνημα, είναι η θέση του μέχρι πρότινος υποψήφιου Αναπληρωτή Προέδρου του Κινήματος.

Είναι αντιδημοκρατικό και προσβολή στους θεσμούς της Δημοκρατίας όταν δύο μέρες πριν από τις εκλογές και μετά την λήξη της προθεσμίας εγγραφής μελών που θα είχαν το δικαίωμα ψήφου στις εκλογές, να λαμβάνεται απόφαση εξαίρεσης τους από τις εκλογές του Κινήματος, συμπληρώνει. “Η απόφαση αυτή εξυπηρετεί σκοπιμότητες και οι αρχές και οι αξίες μου δεν το επιτρέπουν να παραμείνω σε αυτό το Κίνημα υπό αυτές τις περιστάσεις”, εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνου.

Τέλος, αναφέρει πως έχει ήδη κοινοποιήσει την πρόθεση του στην Εφορευτική Επιτροπή από το πρωί όπου και ήρθε εις γνώση του το γεγονός αυτό και καταλήγει στο ότι ενημέρωσε επίσης και τα μέλη τα οποία προτίθεντο να τον στηρίξουν, όπως απέχουν από την διαδικασία.

Πάντως, η ιστοσελίδα μας σε επικοινωνία που είχε με στέλεχος του Κινήματος, εξήγησε πως τα 300 ιδρυτικά μέλη του Κινήματος, έχουν αποκλειστεί από την διαδικασία των εκλογών, καθότι δεν είχαν υπογράψει αίτηση εγγραφής μέλους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι αυτό δεν ίσχυσε για τα περίπου 3,500 μέλη του ΕΥΡΩΚΟ τα οποία εισχώρησαν στον Κίνημα της Ελένης Θεοχάρους.

Πίσω από την στάση αυτή, όπως μας λέχθηκε χαρακτηριστικά,  τα δυσαρεστημένα μέλη διαβλέπουν σκοπιμότητες και ως εκτούτου δεν είναι απίθανο να ακουλουθήσουν και άλλοι τα βήματα του κ. Κωνσταντίνου Καρεκλά.

Πηγή: i-eidisi

 

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ