Κινδυνεύει να βάλει λουκέτο από ώρα σε ώρα το ιστορικό καταφύγιο Sirius της Λεμεσού – 100 σκυλιά στο δρόμο

Κινδυνεύει να βάλει λουκέτο από ώρα σε ώρα το ιστορικό καταφύγιο Sirius της Λεμεσού – 100 σκυλιά στο δρόμο

Δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφύγιο ζώων «Sirius Dog Sanctuary» στη Λεμεσό, κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Αυτή τη φορά, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά, αφού ο ιδιοκτήτης του χώρου, έβαλε μπρος τις διαδικασίες έξωσης εθελοντών και σκυλιών από το καταφύγιο.

Η απόφαση για έξωση τους είχε ληφθεί από το δικαστήριο πριν 8 χρόνια. Κατόπιν έκκλησης της διεύθυνσης και εθελοντών του καταφυγίου, οι οποίοι ζήτησαν πίστωση χρόνου μέχρι την εξεύρεση κατάλληλου χώρου για μεταστέγαση των σκυλιών τους, το καταφύγιο παρέμεινε στην ίδια τοποθεσία, ενώ η διαδικασία μπήκε στον πάγο.

Ο στόχος της μεταστέγασης όμως, παρά τις επίμονες προσπάθειες και εκκλήσεις προς την πολιτεία,  παρέμεινε άπιαστο όνειρο και έτσι σήμερα το «Sirius», βρίσκεται στο τελευταίο μίλι της πολύχρονης διαδρομής και προσφοράς του στα αδέσποτα.

Σε μία ύστατη προσπάθεια να μην καταλήξουν στους δρόμους τα 100 σκυλιά που φιλοξενούνται αυτή τη χρονική στιγμή στις εγκαταστάσεις του, το Sirius Dog Sanctuary, απευθύνει νέα έκκληση σε φίλους και γνωστούς, όπως συνδράμουν με όποιο τρόπο μπορούν στην αγώνα τους για εξεύρεση νέου χώρου φιλοξενίας.

Διαβάστε επίσης:   Έμειναν χωρίς καθαρό νερό τα αδέσποτα σκυλιά του καταφυγίου της Μέσα Γειτονιάς

Οι εθελοντές στις κοινοποιήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνουν ό,τι αρκετά σκυλιά αναρρώνουν κατόπιν επέμβασης, ενώ άλλα ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή.

Το ενδεχόμενο κάποια ορισμένα σκυλιά να καταλήξουν σε δημοτικά καταφύγια, δεν αποτελεί ιδανικό σενάριο, καθώς σε πολλά από αυτά εφαρμόζουν την  πολιτική της ευθανασίας, για μείωση του υπερπληθυσμού.

Αυτό που αναζητά τώρα η διεύθυνση του καταφυγίου είναι η εξεύρεση κατάλληλης γης με πρόσβαση σε νερό και ρεύμα, η οποία θα βρίσκεται εντός ορίων της Λεμεσού, αλλά όχι σε κατοικημένη περιοχή.

Δυστυχώς το καταφύγιο, όπως και όλα τα υπόλοιπα καταφύγια στην Κύπρο, που λειτουργούν στη βάση του εθελοντισμού δεν διαθέτει πόρους για την αγορά της γης, οπότε αναζητούνται γενναιόδωροι χορηγοί, ή έστω ένας ιδιοκτήτης γης που να είναι πρόθυμος να σώσει αυτές τις ψυχές, αφού η ζωή τους εξαρτάται από την βουλή του ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης:   Το Τρομαγμένο Κουτάβι έκλαιγε μετά την Εγχείρηση. Η αντίδραση του κτηνίατρου, θα σας Κάνει να Δακρύσετε!

Παράλληλα χρειάζονται πόροι για ανοικοδόμηση των εγκαταστάσεων, ώστε τα σκυλιά να μπορούν να διαβιούν σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον.

Το «Sirius Dog Sanctuary», έχει φιλοξενήσει χιλιάδες αδέσποτα από την ημέρα της λειτουργίας του, ενώ στο διάβα των ετών, οι εθελοντές του κατάφεραν να διασώσουν και να διαθέσουν προς υιοθεσία σκυλιά που κατέληξαν χτυπημένα και κακοποιημένα στους δρόμους, δίνοντας τους μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και το ευεργέτημα σε άλλες τόσες οικογένειες ανθρώπων να νιώσουν την ανειδιωτελή αγάπη, μέσα από την κίνηση τους να υιοθετήσουν ένα νέο μέλος στην οικογένεια τους.

Το φιλοζωικό έργο που επιτελεί εδώ και χρόνια το Sirius στη Λεμεσό, το έχει καταστήσει σύμβολο στον αγώνα για διάσωση και ευημερία αδέσποτων στην Κύπρο, ενώ οι συνεχείς προσπάθειες του για εδραίωση και διάδοση των δικαιωμάτων των ζώων στη χώρα μας, κατέστη  η αφορμή για να σωθούν χιλιάδες ζωές που κάποιοι άφησαν να ξεχαστούν.

Πηγή: i-eidisi