Άγριο ζώο σκότωσε τον σκύλο στον Άγ. Αμβρόσιο – Οι τετραγωνισμένες τομές και το πόρισμα των κτηνιατρικών

Άγριο ζώο σκότωσε τον σκύλο στον Άγ. Αμβρόσιο – Οι τετραγωνισμένες τομές και το πόρισμα των κτηνιατρικών

Μέσα από το επίσημο πόρισμα των λειτουργών του κτηνιατρείου που αφορά στα αίτια θανάτου σκύλου στην κοινότητα Αγίου Αμβροσίου, αναφέρεται ό,τι το τετράποδο, φωτογραφίες του οποίου κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας το μένος φιλόζωων,  δέχθηκε επίθεση από άγριο, ή άγρια ζώα.

Μάλιστα μέρος της έκθεσης, δημοσιοποιήθηκε από το ίδιο το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού, με την προειδοποίηση ό,τι θα ληφθούν νομικά μέτρα, εναντίον όλων όσοι δημοσίευσαν άρθρα με τις καταγγελίες φιλόζωων, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι συγκεκριμένος κάτοικος της κοινότητας διαπράττει συστηματικά εγκλήματα κατά των ζώων.

Τα συγκεκριμένα άρθρα, κρίθηκαν από το κοινοτικό συμβούλιο, ως δυσφημιστικά για την κοινότητα.

Η ανακοίνωση του κοινοτικού συμβουλίου, αφορούσε, σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες του i-eidisi, το ένα κομμάτι της έκθεσης, καθώς γίνεται μία ακόμη σημαντική αναφορά, η οποία δεν είδε το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε επίσης:   Αυτό είναι ένα πρώτο πόρισμα για το τροχαίο του Παντελιδη - "Ούτε ο Παντελής, ούτε η Φρόσω…"

Συγκεκριμένα, οι λειτουργοί του κτηνιατρείου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στο σώμα του σκύλου υπήρξε τετραγωνισμένη τομή, όπως είναι εμφανές και στις φωτογραφίες, η οποία προκλήθηκε από αιχμηρό όργανο.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για: «μεγάλης έκτασης αμφοτελόπλευρη απώλεια δέρματος, από τον τρίτο αυχενικό σπόνδυλο μέχρι τους κάτω σπονδύλους, η οποία επισυνέβη μεταθανάτια και με τη χρήση αιχμηρού οργάνου».

Ο λόγος που πιστεύεται ό,τι η τομή έγινε μεταθανάτια, ήταν γιατί τα χείλη του τραύματος δεν παρουσίαζαν αιμορραγίες, καθώς μετά την αφαίμαξη συνεπεία του αρχικού τραύματος το αίμα πήζει.

Σε αυτή την περίπτωση δύο είναι τα σενάρια, στα οποία πιθανόν μπορεί να καταλήξει κάποιος.

Το πρώτο βλέπει στο ενδεχόμενο ο θάνατος του σκύλου να προήλθε από τις δαγκωματιές, δεύτερου μεγαλόσωμου ζώου, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιχείρησε να εντοπίσει κατά πόσον το νεκρό σκυλί είχε σημανθεί με μικροτσίπ, που ενδέχεται να προσπάθησε να αφαιρέσει, ώστε να μην υπάρξει ταυτοποίηση και συνεπώς καταγγελία από την ιδιοκτήτρια του.

Διαβάστε επίσης:   Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει και τα κατοικίδια σας

Την πιθανότητα αυτή ενισχύει και το γεγονός ότι η τομή έγινε στο σημείο των δύο ωμοπλατών του τετράποδου, περιοχή στην οποία συνήθως εφαρμόζονται τα μικροτσίπ από κτηνιάτρους.

Όπως διαφάνηκε στη συνέχεια, η ιδιοκτήτρια του σκυλιού δεν είχε σημάνει το τετράποδο της.

Το δεύτερο σενάριο, αφορά στην προσπάθεια κάποιου να προκαλέσει σύγχυση, καθώς πιθανόν τα σημεία στα οποία υπήρχαν δαγκωματιές  να ήταν τόσο εμφανή, ώστε το πρόσωπο αυτό να  επιχείρησε να τα «σβήσει»,  με μία μεγαλύτερη τομή.

Όπως και αν έχουν τα γεγονότα, η μεταθανάτια ανθρώπινη παρέμβαση αποτελεί πλέον τεκμήριο, εντούτοις δεν εξηγεί τα πραγματικά κίνητρα της.

Πηγή: i-eidisi