Σε συνέχιση των συνομιλιών καλούν τους δύο ηγέτες, ΚΚΔ και ΚΕΚ

Σε συνέχιση των συνομιλιών καλούν τους δύο ηγέτες, ΚΚΔ και ΚΕΚ

Πρέπει να ξεπεραστούν τα γεγονότα που έχουν “σαμποτάρει” τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, προκάλεσαν τη στασιμότητα και να συνεχιστούν οι συνομιλίες με αποφασιστικότητα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα αποτελέσματα που δημιούργησε και το μήνυμα που μεταφέρει η απόφαση της Βουλής για τον εορτασμό του ενωτικού δημοψηφίσματος, γράφει το ΚΚΔ και εφιστά την προσοχή ώστε η ένταση που άρχισε με αυτή την απόφαση, να μην κλιμακωθεί και παρασύρει το πνεύμα της λύσης και τις διαπραγματεύσεις σε μη επιθυμητά σημεία. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν από εκεί που είχαν μείνει με στόχο ένα αποτέλεσμα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου σε γραπτή δήλωση του προέδρου του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν αναφέρεται ότι χωρίς να βγάζουμε από το μυαλό μας ότι η απόφαση για τον εορτασμό του δημοψηφίσματος για την Ένωση το 1950 είχε στόχο να προβοκάρει την διαδικασία επίλυσης, οι δύο ηγέτες πρέπει να εντείνουν την προσπάθεια για να μην ανατιναχτούν οι διαπραγματεύσεις.

Τα βήματα που έχουν γίνει και οι συγκλίσεις που σημειώθηκαν δεν πρέπει να εξαφανιστούν και δεν πρέπει να δοθεί ευκαιρία σε όσους αντιτίθεται στη λύση να υπερασπιστούν πολιτικές που δίνουν προβάδισμα στη μη λύση.

Διαβάστε επίσης:   Σε απόσταση αναπνοής η λύση, λέει ο τέως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ