Ρ. Ερωτοκρίτου – Συνέχεια της διαδικασίας μετά την ένταση στην αίθουσα του Δικατηρίου

Ρ. Ερωτοκρίτου – Συνέχεια της διαδικασίας μετά την ένταση στην αίθουσα του Δικατηρίου

Άρχισε εκ νέου η διαδικασία αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής από τους δικηγόρους υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Η διαδικασία είχε διακοπεί για 15 λεπτά μετά από παρέμβαση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου κατά το τελικό στάδιο της αγόρευση του δικηγόρου του Χρίστου Πουργουρίδη σε σχέση με το θέμα της αναστολής της ποινής στο οποίο δεν είχε αναφερθεί προφορικά ο δικηγόρος του.

Κατά την έναρξη εκ νέου της διαδικασίας, ο δικηγόρος του κ. Ερωτοκρίτου Χρίστος Πουργουρίδης ολοκλήρωσε την αγόρευσή του κάνοντας αναφορά στο θέμα της αναστολής της ποινής.

Στο τέλος, ο ίδιος ο κ. Ερωτοκρίτου απολογήθηκε προς το Δικαστήριο για την προηγούμενη παρέμβασή του. Έπρεπε να συνεννοηθώ με το δικηγόρο μου, είπε.

Διαβάστε επίσης:   Ετοιμάζεται για την έφεση ο Ρίκκος; Τι δηλώνει ο δικηγόρος του

Η διαδικασία συνεχίζεται με την αγόρευση του Ευάγγελου Πουργουρίδη για μετριασμό ποινής του πελάτη του Ανδρέα Κυπρίζογλου.

Νωρίτερα

Διακόπηκε για 15 λεπτά η διαδικασία των αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής των δικηγόρων υπεράσπισης των καταδικασθέντων στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Το αίτημα της ολιγόλεπτης διακοπής ζήτησε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου, προκειμένου να διαβουλευθεί με το δικηγόρο του Χρίστο Πουργουρίδη, ο οποίος άρχισε πρώτος την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του πελάτη του.

Σε κάποιο σημείο προς το τέλος της προφορικής αγόρευσης του κ. Πουργουρίδη παρενέβη ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου για να επισημάνει στο Δικαστήριο ότι παρά το γεγονός ότι στην προφορική αγόρευσή του ο δικηγόρος του δεν έθιξε το θέμα της αναστολής της ποινής εντούτοις τίθεται στο γραπτό κείμενο της αγόρευσης το οποίο κατατέθηκε στο Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης:   Από ημερομηνία σε ημερομηνία η κατάθεση του Ν. Αναστασιάδη για τον «άριστο των αρίστων» Ρ. Ερωτοκρίτου

Ενώ βρισκόταν ιστάμενος και μιλούσε, ο Δικαστής Χαραλάμπος Χαραλάμπους του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγορεύει ρωτώντας τον «θέλετε να μιλήσετε μαζί του ή να τον απολύσετε τον κ. Πουργουρίδη»;

Ούτε να τον αντικαταστήσω, ούτε να τον απολύσω, ήταν η απάντηση του κ. Ερωτοκρίτου.

Αγωνιώντας, όπως είναι φυσικό, αντέδρασε με τον τρόπο που αντέδρασε γιατί εγώ έκρινα σκόπιμο να μην κάνω αναφορά στην προφορική μου αγόρευση για το θέμα της αναστολής της ποινής, ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Πουργουρίδης.

Ακολούθως το Δικαστήριο αποφάσισε 15λεπτη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να διαβουλευθεί ο κ. Ερωτοκρίτου με τον δικηγόρο του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ