Βλέποντας από την κλειδαρότρυπα το Σιζοπουλέϊκο καθεστώς μετά την παραίτηση Ευσταθίου στην ΕΔΕΚ

Βλέποντας από την κλειδαρότρυπα το Σιζοπουλέϊκο καθεστώς μετά την παραίτηση Ευσταθίου στην ΕΔΕΚ

Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η είδηση της παραίτησης του Οργανωτικού Γραμματέα του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιάννου Ευσταθίου, η οποία αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει εκδηλωθεί προφορικά και όχι γραπτώς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στο i-eidisi, ανέφερε ότι οι λόγοι της απόφασής του είναι καθαρά προσωπικοί, ωστόσο οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

ΕΔΕΚίτικες πηγές ενημερώνουν την συντακτική ομάδα του i-eidisi πως ο Γιάννος Ευσταθίου εδώ και καιρό έχει εκφράσει παράπονα σε σχέση με τις ελάχιστες ώρες ενασχόλησης του Μαρίνου Σιζόπουλου με τα εσωκομματικά ζητήματα, με αποτέλεσμα ο Ευσταθίου να έχει υπό την ευθύνη του θέματα που θα έπρεπε να χειριστεί ο ίδιος ο Πρόεδρος του κόμματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν συναντήσεις που έχουν αιτηθεί μέλη της ΕΔΕΚ με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, μέσω του Γιάννου Ευσταθίου, ωστόσο ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ δεν τις πραγματοποίησε, προφασιζόμενος ότι είναι απασχολημένος με τα θέματα του Κυπριακού.
Ένα άλλο σημείο που φαίνεται να ενοχλούσε ιδιαίτερα, είναι το γεγονός ότι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, συχνά είχε αναζητηθεί από στελέχη της Βύρωνος και εντοπιζόταν στο ιατρείο του αντί στο κόμμα.

Ο Γιάννος Ευσταθίου, ως ο Οργανωτικός Γραμματέας του Κόμματος, είχε αναλάβει επ’ ώμου τις ευθύνες που άφηνε πίσω ο Μαρίνος Σιζόπουλος, γεγονός που φαίνεται με τον καιρό να οδήγησε τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα στην απόφαση παραίτησής του.

Για την πίεση που δεχόταν ο Ευσταθίου, είχε ενημερωθεί ο Μαρίνος Σιζόπουλος, τόσο από τον ίδιο τον Γιάννο όσο και από άλλα στελέχη του Κινήματος, ωστόσο η στάση του δεν είχε διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα.

Πάντως, αν και ο Γιάννος Ευσταθίου επιβεβαιώνει το γεγονός της παραίτησής του, το κόμμα αλλά και ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής δημόσια, γεγονός που επιτρέπει τους ψίθυρους να αναμοχλεύονται.