Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος μας στη Γενεύη θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος μας στη Γενεύη θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση

Ικανοποίηση για τις συναντήσεις των ηγετών αυτή την εβδομάδα στην Γενεύη, εκφράζουν οι ΗΠΑ, ευχόμενες καλή επιτυχία. Αυτό ανέφερε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων του ΚΥΠΕ για την παρουσία των ΗΠΑ στη Γενεύη και το σχολιασμό των συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα εκεί.

«Προσδοκούμε πως o Μόνιμος Αντιπρόσωπός μας στην αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη θα παραστεί στην εναρκτήρια συνεδρίαση, η οποία φιλοξενείται από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Γκουτέρες στις 12 Ιανουαρίου, μαζί με άλλους αντιπροσώπους (μελών) του Σ.Α. που εδρεύουν στη Γενεύη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ευχαριστημένες που οι ηγέτες θα συναντηθούν αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε την αμερικανική υποστήριξη προς τους ηγέτες «οι οποίοι προσπαθούν να καταλήξουν σε συνολική διευθέτηση για την επανένωση της νήσου ως διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η οποία θα αποβεί προς όφελος όλων των Κυπρίων, καθώς και της ευρύτερης περιοχής».

Επανέλαβε ταυτόχρονα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να υποστηρίζουν την υπό την διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών διαδικασία, υπό τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και δηλώνουν πολύ ενθαρρυμένες από την πρόοδο που έχουν σημειώσει φέτος οι Κύπριοι ηγέτες.

 

Διαβάστε επίσης:   Εκπρόσωπος Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνεχίζουμε να βλέπουμε την Τουρκία ως δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΟΣΜΟΣ