Ανησυχία για τους χειρισμούς του ΠτΔ στο Κυπριακό εκφράζουν πολίτες σε επιστολή που απέστειλαν στον ίδιο

Ανησυχία για τους χειρισμούς του ΠτΔ στο Κυπριακό εκφράζουν πολίτες σε επιστολή που απέστειλαν στον ίδιο

Την ανησυχία του για τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό εκφράζει αριθμός πολιτών με επιστολή που απέστειλαν προς τον ίδιο τον Πρόεδρο, τον Υπουργό Εξωτερικών και τη Διαπραγματευτική Ομάδα για το Κυπριακό.

Οι πολίτες που υπογράφουν ονομαστικά την εν λόγω επιστολή χαρακτηρίζουν “τα εδώ και καιρόν τεκταινόμενα για την τύχη της χώρας μας απαράδεχτα και επικίνδυνα”, ενώ επικρίνουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι προχωρεί “από τη μια υπαναχώρηση στην επόμενη” και ότι διαχειρίζεται “την τύχη ολόκληρου του λαού και των επόμενων γενιών λίαν επικίνδυνα”.

“Μια υποτιθέμενη λύση με βάση ρατσιστικά κριτήρια, πλείστα των οποίων ξέρομε ότι έχετε ήδη αποδεχτεί, θα οδηγήσει πολύ σύντομα σε διατάραξη της κοινωνικής συνοχής λόγω της δημιουργίας πολιτών πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Οι ευθύνες για μιαν τέτοιαν κατάσταση θα βαραίνουν αποκλειστικά εσάς και τους συναινούντες σε δημιουργία μιας μορφής απαρτχάιντ. Ανεξαρτήτως του τι εσείς τελικά κάνετε στην Γενεύη, εμείς είμαστεν έτοιμοι να υπερασπίσουμε την ακεραιότηταν της πατρίδα μας, τα ιερά και τα όσιά μας με όλα τα απαραίτητα μέσα”, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους,την οποία κοινοποίησαν στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς κομμάτων και Προέδρους  οργανώσεων  καθώς  και στην Ιερά Σύνοδο.

Διαβάστε επίσης:   Για ιστορική ευκαιρία στο Κυπριακό κάνει λόγο η Μογκερίνι

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ