Έφη Ηροδότου- Ούτε για 9 ούτε για 10 χρόνια ήταν η no1 καταζητούμενη-Όλη η αλήθεια

Έφη Ηροδότου- Ούτε για 9 ούτε για 10 χρόνια ήταν η no1 καταζητούμενη-Όλη η αλήθεια

Η είδηση της σύλληψης της καταζητούμενης Έφης Ηροδότου από χθες το απόγευμα κρατάει ψηλά το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε κάποιες σαφείς διευκρινήσεις.

Το τροχαίο

Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο άτυχος νεαρός Αιμίλιος Ιωάννου, έχασε την ζωή του, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε χτυπήθηκε σε μια διασταύρωση με φανάρια, από το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Έφη Ηροδότου η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες είχε παραβιάσει το κόκκινο φανάρι.

Μετά το ατύχημα η οδηγός εγκατέλειψε τη σκηνή.

Το δικαστήριο, οι ψευδομαρτυρίες και το “κουκούλωμα” της υπόθεσης

Η Ηροδότου οδηγήθηκε ενώπιον δικαστηρίου το 2010 για εκδίκαση της υπόθεσης που εκκρεμούσε εναντίον της, για πρόκληση θανάτου. Μετά από μια πολύκροτη δίκη, το δικαστήριο έκρινε αθώα την κατηγορουμένη το 2010. Σε κατοπινό στάδιο κατατέθηκε έφεση, ενώ κατά τη διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης, ήρθαν στην επιφάνεια νέα στοιχειά που υποδείκνυαν αλλοιωμένες καταθέσεις και ψευδείς  μαρτυρίες. Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη των δυο δικηγόρων υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου αλλά και της Δημόσιας Κατήγορου της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:   Φύλο και φτερό έκαναν το Facebook του δημοσιογράφου που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Η διαφυγή

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, η Έφη Ηρόδοτου εγκατέλειψε την Κύπρο μαζί με τους γονείς της, έπειτα από πληροφορίες που έλαβαν από κομματικές πήγες. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό όταν αναζητήθηκε. Η Έφη Ηροδότου θεωρείτο για χρόνια ως η νούμερο ένα καταζητούμενη της Europol με το αιτιολογικό της πρόκλησης θανάτου.

Ως εκ τούτου τόσο εναντίον της Έφης Ηροδότου όσο και των γονέων της εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης από το 2011.

Πηγή: i-eidisi.com

Διαβάστε περισσότερα από την κατηγορία ΚΥΠΡΟΣ