Δεν θα υπάρξει μείωση μισθών το 2017 λόγω ΑΤΑ δηλώνει η Υπουργός Εργασίας

Δεν θα υπάρξει μείωση μισθών το 2017 λόγω ΑΤΑ δηλώνει η Υπουργός Εργασίας

H Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, σε ανακοίνωση της  ευχαριστεί όλους τους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους ΟΕΒ, ΚΕΒΕ , ΣΕΚ , ΠΕΟ , ΔΕΟΚ για την θετική αντιμετώπιση της πρότασης της  που αφορά τη μη εφαρμογή οποιασδήποτε μείωσης στους μισθούς των εργαζομένων λόγω Α.Τ.Α κατά την διάρκεια του 2017.

Η κα Αιμιλιανίδου διαβεβαιώνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει εντατικά τον διάλογο για την τελική ρύθμιση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής με στόχο την επίτευξη συμφωνίας εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Εξάλλου, σύμφωνα με επιστολή προς την Υπουργό που έδωσε στη δημοσιότητα, η ΟΕΒ αναφέρει ότι αποδέχεται την έκκληση της Υπουργού και είναι αμέσως στη διάθεσή της για έναρξη εντατικού διαλόγου, με στόχο την συνολική ρύθμιση του ζητήματος το ταχύτερο δυνατό, για το καλό του τόπου και την οικονομίας γενικότερα.

Η ΟΕΒ διευκρινίζει ότι δεν εγκαταλείπει ούτε στο ελάχιστον τις επί της ουσίας προτάσεις της, αλλά ούτε και την πάγια της θέση για κατάργηση του «αναχρονιστικό και επιζήμιου αυτού θεσμού», όπως χαρακτηρίζει την ΑΤΑ.

Αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο οι προσπάθειες της Υπουργού δεν οδηγήσουν σε συμφωνία εντός των χρονικών πλαισίων που θέτει, η κάθε πλευρά θα ακολουθήσει το δρόμο της και η ΟΕΒ για το θέμα της ΑΤΑ θα καθοδηγήσει τα μέλη της, μόλις ο διάλογος κηρυχθεί άγονος, να υλοποιήσουν τις πρόνοιες των συλλογικών τους συμβάσεων.

 

Διαβάστε επίσης:   Διάλογος Υπουργού Εργασίας και κοινωνικών εταίρων για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή